«Η ΕΚΤ θα συνεχίσει την αγορά κρατικών ομολόγων»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει την αγορά ομολόγων των χωρών-μέλων που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους, ως την κύρωση της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν τα Ευρωπαϊκά κράτη την 21η Ιουλίου, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά τα τέλη του Οκτωβρίου, δήλωσε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας.

  • Ant1
«Η ΕΚΤ θα συνεχίσει την αγορά κρατικών ομολόγων»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει την αγορά ομολόγων των χωρών-μέλων που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους, ως την κύρωση της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν τα ευρωπαϊκά κράτη την 21η Ιουλίου, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά τα τέλη του Οκτωβρίου, δήλωσε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας.

Σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό Profil η οποία δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, ο Νοβότνι δήλωσε ότι «φοβούμαι πως η αγορά (ομολόγων) θα συνεχιστεί ως τα τέλη του Οκτωβρίου (εάν η διαδικασία κύρωσης) δεν έχει ολοκληρωθεί».

Η ΕΚΤ έχει διαθέσει δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες εβδομάδες για να αγοράσει κρατικά ομόλογα της Ισπανίας και της Ιταλίας ώστε να αποτρέψει την επέκταση της κρίσης χρέους στις δύο χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v