Αισιοδοξία για νέες επενδύσεις από το Κατάρ

Το πολύμηνο επενδυτικό φλερτ του Κατάρ με την Ελλάδα κατέληξε στον τραπεζικό γάμο της χρονιάς. Οι άραβες, όμως, κατά παράδοση έχουν περισσότερες από μία συζύγους και πολλά παιδιά... γι' αυτό υπάρχει αισιοδοξία ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα ευτυχή επενδυτικά γεγονότα με την συνδρομή του εμιράτου. Το καλό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών έχει επιβεβαιωθεί από καιρό με τα μνημόνια συνεργασίας

  • Ant1
Αισιοδοξία για νέες επενδύσεις από το Κατάρ

Το πολύμηνο επενδυτικό φλερτ του Κατάρ με την Ελλάδα κατέληξε στον τραπεζικό γάμο της χρονιάς. Οι Άραβες, όμως, κατά παράδοση έχουν περισσότερες από μία συζύγους και πολλά παιδιά... γι' αυτό υπάρχει αισιοδοξία ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα ευτυχή επενδυτικά γεγονότα με την συνδρομή του εμιράτου.

Το καλό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών έχει επιβεβαιωθεί από καιρό με τα μνημόνια συνεργασίας τα οποία έχουν υπογραφεί από τις δύο κυβερνήσεις σε θέματα τουρισμού, ενέργειας, μεταφορών και ενημέρωσης.

Η συμμετοχή των αραβικών κεφαλαίων στην ελληνική υπερ-τράπεζα, έρχεται τώρα να ενισχύσει το ήδη έντονο ενδιαφέρον το οποίο έχει επιδείξει η Qatar Investment Authority για το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό αλλά ενδεχομένως και για όπου άλλου υπάρξουν επενδυτικές ευκαιρίες, στις μεταφορές ή την ενέργεια.

Η ηγετική οικονομική θέση του Κατάρ από την άλλη πιθανολογείται ότι θα ανοίξει την επενδυτική όρεξη και άλλων γειτονικών χώρων. 

Η πρώτη μετα-μνημονιακή ξένη επένδυση στην Ελλάδα είναι πάντως γεγονός, με χρήματα από το αραβικό κρατίδιο το οποίο αυτή τη στιγμή συμμετέχει με 50 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις σε κάθε γωνιά της γης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v