«Καυτή» εβδομάδα για την ελληνική οικονομία

Η αναχώρηση των στελεχών της τρόικας την Παρασκευή, προκειμένου να επιστρέψουν σε δέκα μέρες, ήταν συμφωνημένη και προγραμματισμένη εξαρχής, επαναλαμβάνει με δήλωση του την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή διάφορα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τις συζητήσεις με την τρόικα.

  • Ant1
«Καυτή» εβδομάδα για την ελληνική οικονομία

Εξαιρετικά κρίσιμη για την ελληνική οικονομία είναι η εβδομάδα που ξεκινά καθώς, πέραν των όσων άπτονται των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις στο αίτημα της Φιλανδίας για παροχή εγγυήσεων, αλλά και στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.

Το πρωί της Δευτέρας εκπρόσωποι των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν την εμπλοκή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, το θέμα των εγγυήσεων, καθώς και την πρόοδο του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έχει οριστεί συνάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, στην οποία αναμένεται να συζητηθούν και οι τρόποι ανάσχεσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Μία ημέρα αργότερα, την Τρίτη, θα συναντηθούν οι Υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας, Ολλανδίας και Φινλανδίας, σε μια προσπάθεια να κλείσει το αίτημα για παροχή πρόσθετων διμερών εγγυήσεων που ζητούν οι Σκανδιναβοί.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή τελειώνει η προθεσμία συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών μας στο πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων ύψους 150 δις. ευρώ, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει ένας πυρετός επαφών της Αθήνας με τους δανειστές μας, ώστε, μετά από δέκα ημέρες, οπότε θα επιστρέψουν οι επικεφαλής των κλιμακίων, να έχουν όλοι πειστεί ότι δεν θα απέδιδε όποιο πρόσθετο μέτρο επιβαλλόταν για το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v