Επικριτική η Βουλή των Εφήβων

Ιδιαίτερα αιχμηρά εμφανίστηκαν κατά της πολιτικής ηγεσίας του τόπου τα μέλη της Βουλής των Εφήβων, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα μετά την υπερψήφιση από την «Ολομέλεια» πέντε νομοσχεδίων που έτυχαν επεξεργασίας κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Από το βήμα της Ολομέλειας, η μαθήτρια Μαρία Κοτίβα δεν μάσησε τα λόγια της: «Θα σας πω κάτι που δεν θα σας αρέσει. Αν δεν μας κρύβατ

  • Ant1
Επικριτική η Βουλή των Εφήβων

Ιδιαίτερα αιχμηρά εμφανίστηκαν κατά της πολιτικής ηγεσίας του τόπου τα μέλη της Βουλής των Εφήβων, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα μετά την υπερψήφιση από την «Ολομέλεια» πέντε νομοσχεδίων που έτυχαν επεξεργασίας κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Από το βήμα της Ολομέλειας, η μαθήτρια Μαρία Κοτίβα δεν μάσησε τα λόγια της: «Θα σας πω κάτι που δεν θα σας αρέσει. Αν δεν μας κρύβατε τόσα χρόνια τα οικονομικά στοιχεία, δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Μαζί τα φάγαμε; Δεν νομίζω», είπε και καταχειροκροτήθηκε. Εξάλλου, άλλος μαθητής κατηγόρησε τους πολιτικούς ότι ζουν αποκομμένοι από την κοινωνία και «χρεώνετε το ίδιο αυτούς που έτρωγαν καρβέλια με αυτούς που έτρωγαν ψίχουλα».

Κατά τα λοιπά, η 16η Σύνοδος της Ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων υπερψήφισε νομοσχέδια που αφορούσαν τη βία στα γήπεδα και την καταπολέμησή της, τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών, καθώς και την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών και τα συνακόλουθα θεραπευτικά μέτρα. Τα «νομοθετήματα» επιδοκιμάστηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία των εφήβων «βουλευτών» - κάτι που οδήγησε τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο να εκφράσει την ευχή «να είναι παράδειγμα η σύμπτωση αυτή των απόψεων και για την άλλη Βουλή, την Βουλή των Ελλήνων».

Τόσο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όσο και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου είχαν κατ’ ιδίαν συζητήσεις στη διάρκεια του διαλείμματος της συνεδρίασης με τους έφηβους «βουλευτές» για θέματα που θίχθηκαν στις τοποθετήσεις τους, όπως η χρήση βίας εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων κατά τις νεανικές κινητοποιήσεις ή οι ευθύνες για την οικονομική κρίση.

Τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εκπρόσωποι των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, η υπουργός και οι υφυπουργοί Παιδείας κκ Διαμαντοπούλου, Γεννηματά και Χριστοφιλοπούλου, ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Αθήνα Ι. Ιωσήφ, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v