Στο «τραπέζι» το θέμα των εγγυήσεων

Στο Βερολίνο συναντώνται σήμερα για το θέμα των εγγυήσεων που ζητά η Φινλανδία από την Ελλάδα για τα νέα δάνεια προς τη χώρα μας, οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα  με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Γίρκι Κατάινεν υπογράμμισε ότι  «έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος» και

  • Ant1
Στο «τραπέζι» το θέμα των εγγυήσεων

Στο Βερολίνο συναντώνται σήμερα για το θέμα των εγγυήσεων που ζητά η Φινλανδία από την Ελλάδα για τα νέα δάνεια προς τη χώρα μας, οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα  με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Γίρκι Κατάινεν υπογράμμισε ότι  «έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα βρεθεί σύντομα συμφωνία».

Παράλληλα, η συνέχιση των διαβουλεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόϊκα καθώς και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη διαμόρφωση του δεύτερου «πακέτου» αρωγής προς την Ελλάδα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν και σήμερα, στις Βρυξέλλες,  τη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ.

Ο Χερμαν βαν Ρομπάι εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου. Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας και της συνοχής της Ευρωζώνης, έστειλαν επίσης με δηλώσεις τους ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, κάλεσε τη Δευτέρα τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να εφαρμόσουν άμεσα όλες τις αποφάσεις για τη νέα στήριξη της Ελλάδας.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ συναντήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ με την Μέρκελ στο γραφείο της στο Βερολίνο και συμφώνησαν πως η Ελλάδα και άλλες χώρες πρέπει να εφαρμόσουν γρήγορα δομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v