Αλλαγές υπό την πίεση της τρόικας

Στην ανακοίνωση ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, διαρθρωτικών αλλαγών και συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, προχώρησε η κυβέρνηση, υπό την πίεση εταίρων και τρόικας. Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα το πρώτο κύμα ιδιωτικοποιήσεων που περιλαμβάνει την επέκταση των αδειών του ΟΠΑΠ, το ποσοστό του δημοσίου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τις άδειες κινητής τηλ

  • Ant1
Αλλαγές υπό την πίεση της τρόικας

Στην ανακοίνωση ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, διαρθρωτικών αλλαγών και συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα, προχώρησε η κυβέρνηση, υπό την πίεση εταίρων και τρόικας.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα το πρώτο κύμα ιδιωτικοποιήσεων που περιλαμβάνει την επέκταση των αδειών του ΟΠΑΠ, το ποσοστό του δημοσίου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τις άδειες κινητής τηλεφωνίας, τη ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ και μία πρώτη ομάδα ακινήτων του Δημοσίου.

Απαλείφεται ο θεσμός της προσωπικής διαφοράς από το ενιαίο μισθολόγιο που ευνοούσε τα ρετιρέ του Δημοσίου και πλέον οι αποδοχές στο Δημόσιο θα είναι ίδιες  για υπαλλήλους ίδιας προϋπηρεσίας και προσόντων ανεξαρτήτως που υπηρετούν. Μοναδική πρόσθετη αμοιβή ορίζεται το πριμ παραγωγικότητας σε στελέχη.

Η εργασιακή εφεδρεία επεκτείνεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις δημοτικές επιχειρήσεις των ΟΤΑ.

Παράλληλα, θα επανεξεταστούν περιορισμοί που θεσμοθετήθηκαν κατά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Άμεσα θα προχωρήσουν οι καταργήσεις, συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις φορέων, ενώ εντολή δόθηκε για την άμεση οριστικοποίηση του τελικού καταλόγου των βαρέων και ανθυγιεινών, αλλά και να προχωρήσουν οι ιδιωτικές επιχειρησιακές συμβάσεις.

Να μην ασχολούνται με τα σενάρια που έρχονται ξανά και ξανά περί εκλογών ή συγκυβερνήσεων, αλλά να επικεντρωθούν στη δουλειά, κάλεσε ο πρωθυπουργός τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, τονίζοντάς τους ότι κρίνονται όχι από τις δηλώσεις τους, αλλά από τις επιδόσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v