Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινή συνέντευξη Τύπου Λοβέρδου - Κουτρουμάνη

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης πραγματοποιούν σήμερα κοινή συνέντευξη Τύπου. Η συνέντευξη Τύπου των κυρίων Λοβέρδου και Κουτρουμάνη  έχει θέμα τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Εν τω μεταξύ, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι καμία πρόσληψη νοσοκομειακού γιατρού δ

  • Ant1
Κοινή συνέντευξη Τύπου Λοβέρδου - Κουτρουμάνη

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης πραγματοποιούν σήμερα κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η συνέντευξη Τύπου των κυρίων Λοβέρδου και Κουτρουμάνη  έχει θέμα τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Εν τω μεταξύ, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι καμία πρόσληψη νοσοκομειακού γιατρού δεν πρόκειται να γίνει από το υπουργείο Υγείας. Σε κάθε θέση που θα εγκρίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών θα προσλαμβάνεται ένας νοσηλευτής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε, ωστόσο, ότι το πραγματικό πρόβλημα του ΕΣΥ δεν είναι οι ελλείψεις γιατρών, αλλά οι δραματικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η Ελλάδα εμφανίζει υπερδιπλάσιο αριθμό γιατρών σε σχέση με τις άλλες χώρες-μέλη. Η στρέβλωση αυτή υπάρχει και στα δημόσια νοσοκομεία». Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v