Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Νέα 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, χωρίς ωστόσο, ακραίες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Αντίστοιχες αποφάσεις έλαβαν και οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ, ενώ με στοχευμένες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί. Ωστόσο, απεργούν και σήμερα ιδιώτες και νοσοκομειακοί γιατροί.

  • Ant1
Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Νέα 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, χωρίς ωστόσο, ακραίες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Οι ιδιοκτήτες ταξί την ίδια ημέρα αναμένεται να κάνουν συγκέντρωση στο Σισμανόγλειο στη Θεσσαλονίκη και πορεία προς το Βελλίδειο, ενώ στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συνάντηση των μελών του ΔΣ της Συνομοσπονδίας για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με τη μορφή 24ωρων ή 48ωρων απεργιών.

Αντίστοιχες αποφάσεις έλαβαν και οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ, ενώ με στοχευμένες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί. Ωστόσο, απεργούν και σήμερα ιδιώτες και νοσοκομειακοί γιατροί.

Επίσης, σταματούν την αποκομιδή των απορριμμάτων από την Κυριακή το βράδυ οι εργαζόμενοι στον τομέα  καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Εξάλλου, σε 48ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι στις εφορίες και στα τελωνεία, σύμφωνα με αποφάσεις που έλαβαν οι Ομοσπονδίες τους. Επίσης, αποφασίστηκε να συνεδριάσουν εκ νέου μετά τη λήξη της απεργίας, προκειμένου να αποφασισθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας για τις 22 Σεπτεμβρίου εξ αιτίας των προβλημάτων στα σχολεία αλλά και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής.

Τέλος, σε «λευκή απεργία» προσανατολίζονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Φέρονται αποφασισμένοι να απέχουν από την υπερεργασία και να προχωρήσουν στην πιστή εφαρμογή των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό, τόσο στο νέο μισθολόγιο, όσο και στη διαχείριση των χρημάτων που προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v