Η ηλικία κριτήριο για την εφεδρεία

Από το διπλό κόσκινο του ΑΣΕΠ, θα περάσουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, που θα μπουν στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και η αρχή γίνεται με 20.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Καθοριστικός παράγοντας για την αξιολόγησή τους θα αποτελέσει η ηλικία, τα τυπικά προσόντα και μια σειρά κριτηρίων που θα μοριοδοτούνται πριν την τελική αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ.

  • Ant1
Η ηλικία κριτήριο για την εφεδρεία

Από το διπλό κόσκινο του ΑΣΕΠ, θα περάσουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, που θα μπουν στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και η αρχή γίνεται με 20.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Καθοριστικός παράγοντας για την αξιολόγησή τους θα αποτελέσει η ηλικία, τα τυπικά προσόντα και μια σειρά κριτηρίων που θα μοριοδοτούνται πριν την τελική αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ.

Συνεπώς οι υπάλληλοι που βρίσκονται πιο κοντά στη συνταξιοδότηση, είναι πιο κοντά και στην εργασιακή εφεδρεία, σύμφωνα και με τις οδηγίες της ειδικής γραμματείας ΔΕΚΟ προς τις διοικήσεις των φορέων που συγχωνεύονται ή καταργούνται, για την κατάρτιση των καταλόγων του πλεονάζοντος προσωπικού.

Το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας έφερε εσωκομματικές διαφωνίες, καθώς 8 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών, ζήτησαν να προωθηθεί αντ' αυτής ένα σχέδιο μετακινήσεων, ώστε να καλυφθούν τα κενά στους κρίσιμους τομείς του Δημοσίου.

Εν τω μεταξύ, οξεία αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο υπουργός Υγείας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του κυρίου Λοβέρδου ότι το ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν τα άλλα εννέα εκατομμύρια των Ελλήνων.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v