Γερμανία: Ετοιμάζει σχέδιο για ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία

Η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζει σχέδιο έκτακτης στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πετύχει τους στόχους του μεσοπρόθεσμου και χρεοκοπήσει, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα το Bloomberg. Το πλάνο περιλαμβάνει μέτρα στήριξης προς τράπεζες και ασφαλιστικές, που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πιθανό "κούρεμα" 50% στα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν, εάν δεν δοθεί η ε

  • Ant1
Γερμανία: Ετοιμάζει σχέδιο για ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία

Η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζει σχέδιο έκτακτης στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πετύχει τους στόχους του μεσοπρόθεσμου και χρεοκοπήσει, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα το Bloomberg.

Το πλάνο περιλαμβάνει μέτρα στήριξης προς τράπεζες και ασφαλιστικές, που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πιθανό "κούρεμα" 50% στα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν, εάν δεν δοθεί η επόμενη δόση του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τρία μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία.

Η ύπαρξη ενός Plan B, αναφέρει το δημοσίευμα, υπογραμμίζει τις γερμανικές ανησυχίες ότι η αποτυχία της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος απειλεί τις ευρωπαϊκές προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v