Βαθαίνει η ανησυχία για παγκόσμια ύφεση

Βουτιά έκαναν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Wall Street, καθώς βαθαίνει η ανησυχία για μια παγκόσμια ύφεση και για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, μετά την ξαφνική παραίτηση του επικεφαλής οικονομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Σταρκ, που αντιτάχθηκε στην αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ. Το οικονομικό επιτελείο της Γερμανίας, που σοκαρίστηκε από την παρα

  • Ant1
Βαθαίνει η ανησυχία για παγκόσμια ύφεση

Βουτιά έκαναν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Wall Street, καθώς βαθαίνει η ανησυχία για μια παγκόσμια ύφεση και για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, μετά την ξαφνική παραίτηση του επικεφαλής οικονομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Σταρκ, που αντιτάχθηκε στην αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ.

Το οικονομικό επιτελείο της Γερμανίας, που σοκαρίστηκε από την παραίτηση του Σταρκ και επιθυμεί ο Γερμανός διάδοχος του να εμμείνει στην μείωση των δαπανών των αδύναμων κρατών, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο «Β» για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος αν η Ελλάδα αποτύχει στην επίτευξη των στόχων.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή ή περιθώριο ελιγμών για την Ελλάδα από την δημοσιονομική σταθεροποίηση. Συγκεκριμένα ο Όλι Ρεν έστειλε μήνυμα προς την Ελλάδα και όλες τις χώρες που ακολουθούν πρόγραμμα σταθεροποίησης να σεβαστούν και να εφαρμόσουν τα μέτρα που συμφωνήσαν.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ το Βερολίνο λέει στην Ελλάδα να παραδειγματιστεί από την Πορτογαλία.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιντερ παρεμβαίνει και πάλι για να στηρίξει η Ευρώπη τα ασθενέστερα κράτη, όπως τη χώρας μας, από τη Σύνοδο της G7 στη Μασσαλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v