Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ροστόφσκι: Η Ευρώπη «κινδυνεύει» λόγω της κρίσης χρέους

Ο πολωνός υπουργός Οικονομικών, η χώρα του οποίου ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, δήλωσε ότι ολόκληρη η Ευρώπη «κινδυνεύει», λόγω της κρίσης χρέους στη ζώνη του ευρώ, σε ομιλία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο», δήλωσε ο Γιάτσεκ Ροστόφσκι ενώπιον της ολομέλειας στο Στρασβούργο. «Αν η ευρωζώνη διαρραγεί, η ΕΕ δεν θα μπορέσει να επιβιώσει, με όλες τις 

  • Ant1
Ροστόφσκι: Η Ευρώπη «κινδυνεύει» λόγω της κρίσης χρέους

Ο πολωνός υπουργός Οικονομικών, η χώρα του οποίου ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, δήλωσε ότι ολόκληρη η Ευρώπη «κινδυνεύει», λόγω της κρίσης χρέους στη ζώνη του ευρώ, σε ομιλία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε κίνδυνο», δήλωσε ο Γιάτσεκ Ροστόφσκι ενώπιον της ολομέλειας στο Στρασβούργο. «Αν η ευρωζώνη διαρραγεί, η ΕΕ δεν θα μπορέσει να επιβιώσει, με όλες τις  συνέπειες που μπορεί να φανταστεί κανείς», πρόσθεσε.  

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συμφώνησε πλήρως με τον πολωνό υπουργό. «Είμαστε αντιμέτωποι με τη σοβαρότερη πρόκληση της γενιάς αυτής. Είναι μια  μάχη για το πολιτικό μέλλον της Ευρώπης, για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», τόνισε ενώπιον του σώματος. 

Ο Ροστόφσκι προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της παρούσας κρίσης στην πραγματική οικονομία. «Η παρούσα κρίση, αν συνεχιστεί το ίδιο απρόβλεπτα, θα έχει μείζονος σημασίας συνέπειες. Αν η κρίση εξακολουθήσει για ένα ή δύο χρόνια, εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα ποσοστό ανεργίας που μπορεί να είναι δύο φορές υψηλότερο σε  ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των πλουσιοτέρων  χωρών», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v