Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος για ακίνητα και για ανέργους με επίδομα ΟΑΕΔ

Κανονικά θα πληρώσουν το ειδικό τέλος για τα ακίνητα οι άνεργοι που εισπράττουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ, αφού δεν εξαιρούνται από την καταβολή του, όπως οι εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι ανάπηροι, αλλά κι εκατοντάδες ακίνητα της Εκκλησίας, που χρησιμοποιούνται για λατρευτικό σκοπό ή πολιτιστικό και κοινωφελές έργο. Από την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι το ε

  • Ant1
Τέλος για ακίνητα και για ανέργους με επίδομα ΟΑΕΔ

Κανονικά θα πληρώσουν το ειδικό τέλος για τα ακίνητα οι άνεργοι που εισπράττουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ, αφού δεν εξαιρούνται από την καταβολή του, όπως οι εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι ανάπηροι, αλλά κι εκατοντάδες ακίνητα της Εκκλησίας, που χρησιμοποιούνται για λατρευτικό σκοπό ή πολιτιστικό και κοινωφελές έργο.

Από την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι το ειδικό τέλος θα πληρώσουν ακόμη και οι ιδιοκτήτες του πιο μικρού, παλαιού, πιθανώς ακατοίκητου, αλλά ηλεκτροδοτούμενου κτηρίου της χώρας και μάλιστα, βάσει του μαθηματικού τύπου, με όχι λιγότερα από 4 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Κομμουνιστικό Κόμμα και ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους ιδιοκτήτες να μην πληρώσουν το «ειδικό χαράτσι» στα ακίνητα, όμως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος και στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, απαντά πως όποια αποτυχία αυτού του μέτρου, οδηγεί μόνο σε νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η επιβολή του τέλους αυτού είναι αναγκαία για να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της χώρας και να μειωθεί το έλλειμμα στο απαιτούμενο επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v