Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άμεσα σε εφεδρεία 14.000 υπάλληλοι

Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί πλέον για τους δημοσίους υπαλλήλους, μετά τις νέες πιέσεις που εμφανίζεται να ασκεί η Τρόικα, σε ότι αφορά στην επέκταση της εργασιακής εφεδρείας, ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα και τις εισηγμένες ΔΕΚΟ. Τη Δευτέρα φθάνουν στο Υπουργείο Οικονομικών οι λίστες με τους πρώτους 14 χιλιάδες εφέδρους, μετά την αξιολόγηση που έκαναν στο προσωπικό οι διοικήσεις 151 οργαν

  • Ant1
Άμεσα σε εφεδρεία 14.000 υπάλληλοι

Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί πλέον για τους δημοσίους υπαλλήλους, μετά τις νέες πιέσεις που εμφανίζεται να ασκεί η Τρόικα, σε ότι αφορά στην επέκταση της εργασιακής εφεδρείας, ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα και τις εισηγμένες ΔΕΚΟ.

Τη Δευτέρα φθάνουν στο Υπουργείο Οικονομικών οι λίστες με τους πρώτους 14 χιλιάδες εφέδρους, μετά την αξιολόγηση που έκαναν στο προσωπικό οι διοικήσεις 151 οργανισμών, στους οποίους ξεκινά αρχικά ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας.   

Για τους περισσότερους η εφεδρεία θα αποτελέσει τον προθάλαμο της απόλυσης, ιδιαίτερα για τους υπαλλήλους με χαμηλά προσόντα.

Στο μεταξύ, περίπου 100 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν τη θέση τους έως το 2015, ενώ στον αέρα βρίσκονται όσοι προσλήφθησαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου το 2010 και το 2011, καθώς οι δανειστές μας ζητούν την ακύρωση των προσλήψεων που έγιναν την τελευταία διετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v