Τρισέ: Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει όλους τους στόχους

Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά το πρόγραμμα λιτότητας και να εκπληρώσει όλους τους στόχους της δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Expansion καλώντας παράλληλα όλες τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου. Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές τράπεζες, ο κ. Τρισέ δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρέχει απεριόριστη ρευστότητα στις τράπεζες μ

  • Ant1
Τρισέ: Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει όλους τους στόχους

Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά το πρόγραμμα λιτότητας και να εκπληρώσει όλους τους στόχους της δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Expansion καλώντας παράλληλα όλες τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές τράπεζες, ο κ. Τρισέ δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρέχει απεριόριστη ρευστότητα στις τράπεζες με σταθερό επιτόκιο για εβδομαδιαίες, μηνιαίες και τριμηνιαίες περιόδους.

«Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους και να βελτιώσουν τις αντιστάσεις τους» υποστήριξε πάντως ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Ως προς την Ισπανία, «η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά», αλλά η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί δήλωσε ο κ. Τρισέ τονίζοντας πως η Μαδρίτη πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσει νέες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v