Συνεχίζεται η κόντρα για το έλλειμμα

Τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ αλλά και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που τότε ήταν υπουργός Οικονομικών θα εξετάσει η αρμόδια επιτροπή της βουλής προκειμένου να διακριβώσει αν υπήρξαν παρατυπίες στον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009. Την πρόταση για κλήτευση του κ. Παπακωνσταντίνου υπέβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Π. Κουρουμπλής. Οι

  • Ant1
Συνεχίζεται η κόντρα για το έλλειμμα

Τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ αλλά και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που τότε ήταν υπουργός Οικονομικών θα εξετάσει η αρμόδια επιτροπή της βουλής προκειμένου να διακριβώσει αν υπήρξαν παρατυπίες στον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009.

Την πρόταση για κλήτευση του κ. Παπακωνσταντίνου υπέβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Π. Κουρουμπλής. Οι δυο ζητούν επίσης να εξεταστούν τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), καθώς και ο γενικός διευθυντής της Eurostat κ. Βάλτερ Ράντερμαχερ.

Αιτούνται και την κατάθεση στην Βουλή της δικογραφία που βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου ανακριτή, μαζί με τα CD ROM που κατέθεσε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Εμ. Σφακιανάκης και στο οποίο περιέχεται η ηλεκτρονική αλληλογραφία του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδ. Γεωργίου με την Eurostat και παράγοντές της.

Ο υπολογισμός του ελλείμματος για το 2009 από το 13,6% ήταν στην πραγματικότητα 15,4% ήταν σωστός, υποστήριξε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου.

«Όλα έγιναν σύμφωνα με τους κανόνες του ευρωπαϊκού συστήματος και της ορθής ευρωπαϊκής πρακτικής» δήλωσε στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών είπε ότι υπήρξε στενή συνεργασία με τη Eurostat η οποία για πρώτη φορά αποδέχθηκε πλήρως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ «χωρίς να διατυπώσει την παραμικρή επιφύλαξη και να βάλει αστερίσκους για τα περίφημα Greek statistics, όπως γινόταν κατά το παρελθόν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v