Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιο θετικός πλέον για την Ελλάδα ο Rosler

Πλήρη αλλαγή πλεύσης υποδεικνύουν οι τελευταίες δηλώσεις του Philipp Rosler, του αντιπροέδρου του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας και επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών. Μετά την τελευταία σοκαριστική ήττα τους στο Βερολίνο (όπου έμειναν εκτός κοινοβουλίου), ο κ. Rosler μέχρι πρότινος σκληρός επικριτής της Ελλάδας που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, εμφανί

  • Ant1
Πιο θετικός πλέον για την Ελλάδα ο Rosler

Πλήρη αλλαγή πλεύσης υποδεικνύουν οι τελευταίες δηλώσεις του Philipp Rosler, του αντιπροέδρου του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας και επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Μετά την τελευταία σοκαριστική ήττα τους στο Βερολίνο (όπου έμειναν εκτός κοινοβουλίου), ο κ. Rosler μέχρι πρότινος σκληρός επικριτής της Ελλάδας που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, εμφανίζεται πιο θετικός.

«Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι όλες οι χώρες που βρίσκονται εντός ευρωζώνης θα παραμείνουν» δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ενόψει και της ψηφοφορίας στην Bundestag για την επέκταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας «Θέλουμε όμως, επίσης να εξασφαλίσουμε ότι αυτές οι χώρες θα ανακτήσουν την οικονομική τους ισχύ».

«Έχουμε δηλώσει ότι θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει εντός της ευρωζώνης, αλλά για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να ανακτήσουμε την οικονομική ανταγωνιστικότητα σε αυτές τις χώρες» δήλωσε ο κ. Rosler και συμπλήρωσε: «ούτε οι συνθήκες μας δεν επιτρέπουν την πιθανότητα» εξόδου της χώρας από την ΟΝΕ. «Θα κάνουμε τα πάντα για να ανακτήσουμε την οικονομική ισχύ της χώρας» κατέληξε ο κ. Rosler.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v