Σε ασφυκτικό κλοιό η ελληνική οικονομία

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται η ελληνική οικονομία, αλλά και η κυβέρνηση, δεδομένου ότι πιέζεται από Ευρώπη, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λάβει και νέα μέτρα, ώστε να τηρηθεί το πρόγραμμα και να μην οδηγηθεί η χώρα σε δημοσιονομική εκτροπή. Τα νέα μέτρα θα συμφωνηθούν και θα κλείσουν την ερχόμενη εβδομάδα με την έλευση των επικεφαλής της τρόικα στην Αθήνα, ενώ ο κ. Β

  • Ant1
Σε ασφυκτικό κλοιό η ελληνική οικονομία

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται η ελληνική οικονομία, αλλά και η κυβέρνηση, δεδομένου ότι πιέζεται από Ευρώπη, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λάβει και νέα μέτρα, ώστε να τηρηθεί το πρόγραμμα και να μην οδηγηθεί η χώρα σε δημοσιονομική εκτροπή.

Τα νέα μέτρα θα συμφωνηθούν και θα κλείσουν την ερχόμενη εβδομάδα με την έλευση των επικεφαλής της τρόικα στην Αθήνα, ενώ ο κ. Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις στην Ουάσιγκτον με την κα Λαγκάρντ και με άλλους αξιωματούχους.

Εν τω μεταξύ, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το κλίμα ανησυχίας και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ελληνική κρίση, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη όπως ήταν η Αργεντινή και δεν πρέπει να συγκρίνουμε τις δύο χώρες. Η διευθύντρια του ΔΝΤ προσπάθησε να επιδείξει ψυχραιμία και να κατευνάσει τους φόβους των αγορών για την πτώση των χρηματιστηρίων.

Όλα αυτά εν μέσω ενός παγκόσμιου συναγερμού που έχει σημάνει μετά τα σημάδια επέκτασης και διάχυσης της κρίσης, που μπορεί να προκαλέσει διπλή ύφεση σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κόσμος έχει μπει σε επικίνδυνη φάση προειδοποίησε, από πλευράς του, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα υπάρχει δικαιολογία αν η δύση πέσει σε ύφεση.

Σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν και πάλι με μεγάλη πτώση, ενώ την Πέμπτη, όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου έκαναν βουτιά. Αρνητικοί πρωταγωνιστές οι τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v