Το 2012 η καταγραφή της περιουσίας του δημοσίου

Έως το τέλος του 2012 θα ολοκληρωθεί η καταγραφή της περιουσίας που ανήκει στο Δημόσιο, ενώ επανέλαβε ότι η παραχώρηση εκμετάλλευσης των ΟΛΠ και ΟΛΘ σε συνδυασμό με περιφερειακά λιμάνια, μετατίθεται για το 2012. Μιλώντας στο συνέδριο Capital + Vision, ο ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων αναφέρθηκε στο φετινό χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων (επέκταση άδειας μονοπωλίου ΟΠΑΠ, παραχώρηση άδειας

  • Ant1
Το 2012 η καταγραφή της περιουσίας του δημοσίου

Έως το τέλος του 2012 θα ολοκληρωθεί η καταγραφή της περιουσίας που ανήκει στο Δημόσιο, ενώ επανέλαβε ότι η παραχώρηση εκμετάλλευσης των ΟΛΠ και ΟΛΘ σε συνδυασμό με περιφερειακά λιμάνια, μετατίθεται για το 2012.

Μιλώντας στο συνέδριο Capital + Vision, ο ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων αναφέρθηκε στο φετινό χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων (επέκταση άδειας μονοπωλίου ΟΠΑΠ, παραχώρηση άδειας βιντεολόττο, επέκταση άδειας εκμετάλλευσης του ΔΑΑ, πώληση κρατικών λαχείων και ποσοστών σε ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, δημοπρασία συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας) .

Ο κ Χριστοδουλάκης τόνισε ότι «χρειαζόμαστε δομικές μεταβολές και η διαχείριση των μεταβολών αυτών είναι μεγίστη τέχνη. Η επαναδιαπραγμάτευση είναι ένας τεχνικός όρος. Το μνημόνιο εξελίσσεται και δεν έχω δει την αντιπολίτευση να έχει προσθέσει κάτι».

Σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του επισήμανε ότι «πρέπει να παράγουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ζητούνται στη διεθνή και εσωτερική αγορά με ποιότητα και χαμηλό κόστος».

Απέτυχε το Μνημόνιο, στα ύψη το έλλειμμα επισήμανε ο κ. Μηταράκης

«Δεν θα πετύχουμε τίποτε αν στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ελλείμματος αυξήσουμε την ύφεση και το χρέος», τόνισε ο κ. Νότης Μηταράκης, αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στο ίδιο συνέδριο. Ο κ Μηταράκης υποστήριξε ότι το Μνημόνιο απέτυχε, επισημαίνοντας ότι για να λειτουργήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να λειτουργήσει η αγορά και να μην διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι αντί να μειωθεί το έλλειμμα κατά 4% έχει αυξηθεί στο 22%, ενώ το δημόσιο ήδη κάνει εσωτερική στάση πληρωμών με ληξιπρόθεσμες οφειλές, που φτάνουν τα 7 δισ. ευρώ, ενώ επέμεινε στη στήριξη του τουρισμού και της ναυτιλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v