Στο Βερολίνο την Τρίτη ο Παπανδρέου

Στο Βερολίνο μεταβαίνει την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα έχει συνομιλίες με την γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ. Ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι η παγκόσμια οικονομική κατάσταση γίνεται όλο και πιο εύθραυστη και το τέλος της κρίσης φαίνεται ακόμα μακριά. Απειλεί τον τραπεζικό τομέα, τη σταθερότητα των ανεπτυγμένων οικονομιών και δυναμιτίζει τις διεθνείς προσπάθειες για την επί

  • Ant1
Στο Βερολίνο την Τρίτη ο Παπανδρέου

Στο Βερολίνο μεταβαίνει την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα έχει συνομιλίες με την γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Παπανδρέου, από τη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με μήνυμά του τονίζει ότι «η παγκόσμια οικονομική κατάσταση γίνεται όλο και πιο εύθραυστη και το τέλος της κρίσης φαίνεται ακόμα μακριά. Απειλεί τον τραπεζικό τομέα, τη σταθερότητα των ανεπτυγμένων οικονομιών και δυναμιτίζει τις διεθνείς προσπάθειες για την επίτευξη των Στόχων της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών».

Η Άγκελα Μέρκελ η οποία θα υποδεχθεί τον έλληνα πρωθυπουργό, τόνισε ότι «το να επιτραπεί μια στάση πληρωμών της Ελλάδας θα καταστρέψει το κλίμα εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ευρωζώνη» και τότε «μπορεί με την τροπή, που θα λάβουν τα πράγματα, να διαχυθεί το καταστροφικό κλίμα, όπως ακριβώς έγινε στα τέλη του 2008, όταν πτώχευσε ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος Lehman Brothers».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v