Το CSE και το CDP ενώνουν τις δυνάμεις τους

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Carbon Disclosure Project (CDP), με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα τη διαχείριση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Το CSE και το CDP ενώνουν τις δυνάμεις τους
Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Carbon Disclosure Project (CDP), με σκοπό την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα τη διαχείριση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσω αυτής της συνεργασίας, το CSE αποσκοπεί στην ανάδειξη πρωτοβουλιών με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη. Η συνεργασία με το CDP, ενισχύει την αποστολή του CSE για συμβολή στη δημιουργία Υπεύθυνων Επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω της καινοτομίας, βέλτιστων πρακτικών και επιχειρηματικής αριστείας. To CSE αναδεικνύεται δυναμικός συνεργάτης του CDP και αποτελεί έναν από τους διεθνείς εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς φορείς πιστοποίησης.

Ο Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος και Ιδρυτής του CSE, δηλώνει ότι «Η συνεργασία με το CDP αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία να συμβάλλουμε στη δημιουργία διεθνών προτύπων για την καταγραφή του ανθρακικού αποτυπώματος ώστε να βοηθήσουμε οργανισμούς να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις και να πρωτοπορήσουν σε μία εποχή που η διαδικασία λήψης οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων έχει αναδιαμορφωθεί».

Ο Paul Robbins, επικεφαλής εταιρικών υποθέσεων του CDP, με τη σειρά του δήλωσε ότι «Με χαρά καλωσορίζουμε το CSE ως εκπαιδευτικό μας εταίρο. Τα υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά προγράμματα διαχείρισης ανθρακικού αποτυπώματος και αειφόρου ανάπτυξης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη των 3000 επιχειρήσεων που αποτελούν μέλη της παγκόσμιας βάσης δεδομένων του CDP. Τα προγράμματα αυτά βοηθούν στην ενίσχυση του στόχου του CDP για διαχείριση του ανθρακικού αποτυπώματος σε παγκόσμιο επίπεδο και την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

Σχετικά με το Carbon Disclosure Project (CDP)

Το CDP είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος διαθέτει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων με εταιρικές πληροφορίες σχετικές με την κλιματική αλλαγή.

Μέσω του CDP, πάνω από 3000 οργανισμοί σε ολόκληρο τoν κόσμο έχουν προχωρήσει στη μέτρηση και δημοσιοποίηση στοιχείων για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που εκλύουν, τη διαχείριση υδάτινων πόρων και την αξιολόγηση της κλιματικής αλλαγής, με σκοπό την επίτευξη των στόχων τους και τη βελτίωση της αποδοτικότητάς τους.

Από την ίδρυσή του, το 2000, η μεθοδολογία του CDP έχει γίνει σημείο αναφοράς για την παροχή σημαντικών πληροφοριών στην παγκόσμια αγορά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cdproject.net

Σχετικά με το CSE

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) είναι μια διεθνής συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα Αειφορίας με γραφεία στο Σικάγο, την Αθήνα και τις Βρυξέλλες. Το CSE, με παρουσία σε πάνω από 20 χώρες, συνεργάζεται με πελάτες από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με σκοπό την ενσωμάτωση στρατηγικής αειφορίας στην λειτουργία τους.

Το CSE έχει μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό καινοτόμων στρατηγικών Αειφορίας και Απολογισμών, τον υπολογισμό και αντιστάθμιση του ανθρακικού αποτυπώματος, την αξιολόγηση του κύκλου ζωής σε προΐοντικό επίπεδο και την εφαρμογή παγκοσμίως αναγνωρισμένων πλαισίων για τη μέτρηση της Αειφορίας. Το CSE είναι αναγνωρισμένος φορέας παροχής εκπαιδευτικών προγραμμάτων (έχοντας εκπαιδεύσει πάνω από 5000 στελέχη παγκοσμίως) και έχει συνάψει συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των GRI, myclimate, IEMA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v