Απελευθέρωση των προσφορών όλο τον χρόνο

Την πλήρη απελευθέρωση της χρονικής διάρκειας των προωθητικών ενεργειών καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, ορίζει νέα Αγορανομική Διάταξη 04/2011 με την οποία τροποποιείται το άρθρο 71 της ΑΔ 07/2009 του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΑΑΝ) που υπεγράφη από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Σωκράτη Ξυνίδη την 1/9/2011 θα τεθεί σε εφαρμογή έναν μήνα μετά από τη δημοσίευσή τ

  • Ant1
Απελευθέρωση των προσφορών όλο τον χρόνο

Την πλήρη απελευθέρωση της χρονικής διάρκειας των προωθητικών ενεργειών καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, ορίζει νέα Αγορανομική Διάταξη 04/2011 με την οποία τροποποιείται το άρθρο 71 της ΑΔ 07/2009 του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΑΑΝ) που υπεγράφη από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Σωκράτη Ξυνίδη την 1/9/2011 θα τεθεί σε εφαρμογή έναν μήνα μετά από τη δημοσίευσή της.

Με τη νέα αγορανομική διάταξη προβλέπεται ότι οι προωθητικές ενέργειες, εφόσον δεν υπάρχουν ανατιμήσεις στο προωθούμενο προϊόν, μπορούν να διαρκούν καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, αντί για τρεις φορές και για διάρκεια ενός μήνα που ίσχυε έως τώρα.

Συγκεκριμένα επιτρέπεται η διενέργεια προωθητικών ενεργειών εφόσον ούτε η τιμή χονδρικής ούτε η τιμή λιανικής του προϊόντος στο συγκεκριμένο σημείο πώλησης, έχει αυξηθεί κατά την περίοδο των δύο μηνών που προηγούνται της έναρξης της προωθητικής ενέργειας.

Εφόσον κατά την ανωτέρω περίοδο έχει πραγματοποιηθεί άλλη προωθητική ενέργεια ή, με άλλο τρόπο, πρόσκαιρη μείωση της τιμής, η επακόλουθη αύξηση μέχρι το επίπεδο της τιμής που ίσχυε στην αρχή της περιόδου των δύο μηνών, δεν εμποδίζει τη διενέργεια νέας προωθητικής ενέργειας.

Μάλιστα προβλέπεται ότι σε περίπτωση παράβασης μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο που να ανέρχεται έως και το 5% της αξίας πωλήσεων του προωθούμενου προϊόντος στο συγκεκριμένο κατάστημα στο οποίο έγινε η παράβαση.

Ειδικότερα, το κατά τα ανωτέρω επιβαλλόμενο πρόστιμο δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ και μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος και ανά σημείο πώλησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v