Οι μάχες του Champions League

Στις μάχες του Champions League είναι απόψε στραμμένα τα βλέμματα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα παιχνίδια της Μπάγερν με την Μάντσεστερ Σίτι και της Ρεάλ με τον Άγιαξ. Για τον πρώτο όμιλο η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι του ομίλου. Οι Βαυαροί έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά σε Γερμαν

  • Ant1
Οι μάχες του Champions League

Στις μάχες του Champions League είναι απόψε στραμμένα τα βλέμματα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα παιχνίδια της Μπάγερν με την Μάντσεστερ Σίτι και της Ρεάλ με τον Άγιαξ.

Για τον πρώτο όμιλο η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι του ομίλου. Οι Βαυαροί έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά σε Γερμανία και Τσάμπιονς Λιγκ και ελπίζουν σε ανάλογη συνέχεια. Η Μάντσεστερ Σίτι ταξίδεψε στο Μόναχο για τον πρώτο της εκτός έδρας αγώνα στους ομίλους του Champions League. Και οι δύο ομάδες δεν έχουν σοβαρές απουσίες.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Νάπολι υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ και θέλει να δώσει συνέχεια στον βαθμό που πήρε στο Μάντσεστερ. Η Βιγιαρεάλ ταξίδεψε στην Ιταλία με στόχο να ρεφάρει την ήττα της από τους Βαυαρούς μέσα στην Ισπανία στην πρεμιέρα, αφού σε περίπτωση νέου άσχημου αποτελέσματος, τότε μένει πρόωρα εκτός πρόκρισης.

Η  Ίντερ ταξίδεψε στη Μόσχα για να παίξει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, με μοναδικό στόχο να πάρει βαθμούς. Μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας και την ήττα μέσα στο Μιλάνο την πρώτη αγωνιστική από την Τραμπζονσπόρ, θέλουν τους τρεις βαθμούς για μπουν και πάλι δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης, παρά τα πολλά προβλήματα σε απουσίες. Αντίστοιχα, οι Ρώσοι θέλουν να κρατήσουν πίσω τους την Ίντερ και να πάρουν τον τρίποντο.

Στον δεύτερο αγώνα η Λιλ αντιμετωπίζει την Τραμπζονσπόρ, η οποία ως αουτσάιντερ πέρασε από το Μιλάνο και πλέον μπήκε δυνατά στην υπόθεση πρόκριση. Η ομάδα γνωρίζει καλά ότι σε περίπτωση νέας νίκης αυτόματα γίνεται το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Από την πλευρά της η Λιλ θέλει τουλάχιστον τον βαθμό, για να ρεφάρει για την εντός έδρας γκέλα της πρεμιέρας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην πρώτη αγωνιστική έφυγε με τον βαθμό από την έδρα της Μπενφίκα και πλέον είναι το φαβορί για την πρώτη θέση. Κόντρα στη Βασιλεία, για τον τρίτο όμιλο, αν και θεωρητικά είναι εύκολη υπόθεση η ομάδα έχει να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες. Οι Ελβετοί από την πλευρά τους θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη, αφού αν δεν ηττηθούν μπαίνουν δυναμικά στη διεκδίκηση για την πρωτιά του ομίλου.

Παράλληλα, η Μπενφίκα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της κι έμεινε στο 1-1 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τώρα ζητά τη νίκη απέναντι στην Οτελούλ, ώστε να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Οτελούλ, η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, γεγονός που θα κάνει εύκολη τη δουλειά της Μπενφίκα.

Πριν από μερικά χρόνια, το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορούσε να ήταν και ο τελικός της διοργάνωσης. Στον τέταρτο όμιλο, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τον Άγιαξ, με τη «βασίλισσα» να θέλει να διπλασιάσει τις νίκες της απέναντι στους Ολλανδούς, ώστε να καθαρίσει την υπόθεση πρωτιά.

Τέλος, η Λιόν κατάφερε να φύγει από την Ολλανδία με τον βαθμό της ισοπαλίας και απέκτησε προβάδισμα για τη δεύτερη θέση, αν υπολογίσει κανείς ότι η Ρεάλ θα είναι η πρώτη του ομίλου. Τώρα κόντρα στην Ντιναμό, μοναδικός στόχος είναι η νίκη, ώστε να βάλει σε πίεση τον Άγιαξ. Για την έκπληξη πάνε οι Κροάτες, οι οποίοι θα κυνηγήσουν με όλες τους τις δυνάμεις την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v