Ένστολοι και Αγανακτισμένοι έξω από τη Βουλή

Έξω από τη Βουλή στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης από τη μία οι συνοριοφύλακες και οι ειδικοί φρουροί και από την άλλοι οι Αγανακτισμένοι, με τους δρόμους γύρω από το Κοινοβούλιο να είναι κλειστοί, ενώ έκαναν την εμφάνισή τους και οι γνωστοί σιδερένιοι φράχτες. Μάλιστα, εξαιτίας των διαδηλώσεων καθυστέρησε περίπου μία ώρα να ξεκινήσει η εντός της Βουλής διαδικασία ονομασ

  • Ant1
Ένστολοι και Αγανακτισμένοι έξω από τη Βουλή

Έξω από τη Βουλή στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης από τη μία οι συνοριοφύλακες και οι ειδικοί φρουροί και από την άλλοι οι Αγανακτισμένοι, με τους δρόμους γύρω από το Κοινοβούλιο να είναι κλειστοί, ενώ έκαναν την εμφάνισή τους και οι γνωστοί σιδερένιοι φράχτες.

Μάλιστα, εξαιτίας των διαδηλώσεων καθυστέρησε περίπου μία ώρα να ξεκινήσει η εντός της Βουλής διαδικασία ονομαστικής ψηφοφορίας για το ειδικό τέλος στα ακίνητα.

Στα των κινητοποιήσεων, οι ένστολοι από όλη την Ελλάδα μετέβησαν στην πλατεία Συντάγματος, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό αφ’ ενός στην αύξηση των κρατήσεών τους και αφ’ ετέρου στο πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών. Μάλιστα, πρόγευση των προθέσεών τους είχαν δώσει οι ειδικοί φρουροί ήδη από τη Δευτέρα, όταν κρέμασαν στο λόφο του Λυκαβηττού ένα τεράστιο πανό, στο οποίο αναγραφόταν «μέρα πληρωμών - μέρα πένθους».

Οι αστυνομικοί που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της τήρησης της τάξης έχουν δημιουργήσει μια νεκρή ζώνη μεταξύ των Αγανακτισμένων και των ενστόλων, σε εκπροσώπους των οποίων, μάλιστα, επέτρεψαν να εισέλθουν στο χώρο του Κοινοβουλίου και να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο «καθορισμός κατώτατου μισθού επιβίωσης του αστυνομικού», αλλά και η αναστολή σε δόσεις τυχόν στεγαστικών δανείων μέχρι του σημείου που θα θεωρηθεί ασφαλές γι’ αυτούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v