Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επί ποδός πολέμου οι ιδιοκτήτες ταξί

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους εμφανίστηκαν οι αυτοκινητιστές ταξί στην συγκέντρωση που πραγματοποίησαν από κοινού με εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες έξω από το υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, εμφανίστηκε και πάλι λάβρος κατά του υπουργού Μεταφορών σημειώνοντας ότι αν εμμείνει στην προ

  • Ant1
Επί ποδός πολέμου οι ιδιοκτήτες ταξί

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους εμφανίστηκαν οι αυτοκινητιστές ταξί στην συγκέντρωση που πραγματοποίησαν από κοινού με εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες έξω από το υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, εμφανίστηκε και πάλι λάβρος κατά του υπουργού Μεταφορών σημειώνοντας ότι αν εμμείνει στην προώθηση του σχεδίου νόμου, όπως αυτό έχει ανακοινωθεί τότε θα πρέπει να το περάσει πάνω από 50.000 πτώματα των αυτοκινητιστών που ουδέποτε θα δεχθούν την εφαρμογή του.

Αντιπροσωπεία των αυτοκινητιστών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Μπουρδάρα στον οποίο έκαναν γνωστές τις κόκκινες γραμμές πίσω από τι οποίες δεν προτίθεται να υποχωρήσουν.

Οι αυτοκινητιστές ζητούν να μην εκδοθούν νέες άδειες, να διατηρήσουν το δικαίωμα να μεταβιβάζουν τις άδειες τους νόμιμα, να διατηρηθούν οι έδρες ως έχουν ενώ η οργάνωση του κλάδου σε νομικά πρόσωπα να γίνει με βάση τις υπάρχουσες άδειες.

Βεβαίως τα αιτήματα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αναφορές του υπουργού κ. Ραγκούση ο οποίος από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου έκανε λόγο για πλήρη συνολική και απόλυτη απελευθέρωση.

Ο κ. Ραγκούσης μετά από σιωπή αρκετών ημερών επί του θέματος επανήλθε αμετακίνητος από τις θέσεις τους δηλώνοντας ότι στις προθέσεις του είναι η χωρίς αστερίσκους απελευθέρωση των δύο κλάδων. Όπως τόνισε η απελευθέρωση θα γίνει με κανόνες που θα αποτρέπουν τη δημιουργία καρτέλ, θα πατάξουν την μαύρη αγορά αδειών και θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο υπουργός Μεταφορών υποστήριξε ότι η προώθηση των μεταρρυθμίσεων είναι προϋπόθεση για να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία και να βγει από την ύφεση. Ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για ιστορικών διαστάσεων δίλλημα καθώς σε διαφορετική περίπτωση, σημείωσε, η χώρα θα μείνει προσκολλημένη στη λογική του πελατειακού κράτους και των συντεχνιακών αγκυλώσεων που σημάδεψαν τη σκοτεινή πλευρά της Μεταπολίτευσης.

Η τοποθέτηση Ραγκούση που συνέπεσε χρονικά με την 48ωρη απεργία των ταξί δεν αποκλείεται να προκαλέσει κινητοποιήσεις και στον κλάδο των φορτηγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v