Σενάρια για νέα δραχμή με υποτίμηση 120%

Η νέα δραχμή θα πρέπει να υποχωρήσει κατά 120% έναντι του ευρώ, εκτιμά το Roubini Global Economics, όπως αποκαλύπτει η «Wall Street Journal». Οι αναλυτές του ινστιτούτου επισημαίνουν ότι θεωρητικά, με υποτίμηση της τάξεως του 50%, θα μπορούσε να επιτευχθεί εκμηδενισμός του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών. Όπως όμως εξηγεί ο κ. Michael Hart, «οι αγορές πλέον δεν συγχωρούν εν μέσω κρίσης, άρα πιθαν

  • Ant1
Σενάρια για νέα δραχμή με υποτίμηση 120%

Η νέα δραχμή θα πρέπει να υποχωρήσει κατά 120% έναντι του ευρώ, εκτιμά το Roubini Global Economics, όπως αποκαλύπτει η «Wall Street Journal».

Οι αναλυτές του ινστιτούτου επισημαίνουν ότι θεωρητικά, με υποτίμηση της τάξεως του 50%, θα μπορούσε να επιτευχθεί εκμηδενισμός του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών. Όπως όμως εξηγεί ο κ. Michael Hart, «οι αγορές πλέον δεν συγχωρούν εν μέσω κρίσης, άρα πιθανότατα (η υποτίμηση της τάξεως του 50%) δεν θα είναι αρκετή».

«Λαμβάνοντας ως προϋπόθεση ότι οι επενδυτές απαιτούν από την Ελλάδα να μειώσει κατά το ήμισυ την αρνητική καθαρή θέση της για δύο χρόνια, εκτιμούμε ότι η νέα δραχμή, σε πραγματικούς όρους, θα πρέπει να υποτιμηθεί κατά 120%», δήλωσε ο κ. Hart, όπως μεταδίδει η «Wall Street Journal».

«Αυτό δεν θα ήταν παράλογο», πρόσθεσε. «Θα αντιμετώπιζε άμεσα το επαχθές και πραγματικό πρόβλημα του βάρους των χρεών της ελληνικής οικονομίας», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v