Συμβουλές Μπερνάνκε στις ανεπτυγμένες χώρες

Οι ΗΠΑ και οι άλλες ανεπτυγμένες χώρες «καλό θα ήταν να εμπνευστούν από τις συνταγές επιτυχίας των αναδυόμενων οικονομιών», δήλωσε ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) κ. Μπεν Μπερνάνκε.

  • Ant1
Συμβουλές Μπερνάνκε στις ανεπτυγμένες χώρες

Οι ΗΠΑ και οι άλλες ανεπτυγμένες χώρες «καλό θα ήταν να εμπνευστούν από τις συνταγές επιτυχίας των αναδυόμενων οικονομιών», δήλωσε ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) κ. Μπεν Μπερνάνκε.

«Οι ανεπτυγμένες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ καλό θα ήταν να διδαχτούν από τις αναδυόμενες οικονομίες», τόνισε ο κ. Μπερνάνκε σε ομιλία του στο Κλίβελαντ του Οχάιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιτυχίες των αναδυόμενων οικονομιών υπογραμμίζουν «τη σημασία της δημοσιονομικής πειθαρχίας, τα οφέλη των ελεύθερων ανταλλαγών, την ανάγκη ενθάρρυνσης των επενδύσεων ιδιωτικού κεφαλαίου, με τη διασφάλιση, παράλληλα, των απαραίτητων δημοσίων επενδύσεων».

Για τον κ. Μπερνάνκε, οι επιτυχίες αυτές είναι απόδειξη για «τα αυξημένα οφέλη των επενδύσεων στην παιδεία και στην τεχνολογική πρόοδο» και για «τη σημασία ενός ρυθμιστικού πλαισίου που θα ενθαρρύνει το επιχειρηματικό πνεύμα και την καινοτομία σε συνδυασμό με τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v