Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρησαν οι εκδόσεις ομολόγων σε ευρώ

Οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων με νόμισμα αναφοράς το ευρώ, μειώθηκαν περισσότερο από 50% στο τρίτο τρίμηνο του 2011, λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Timeς. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε στοιχεία της εταιρίας Dealogic, σύμφωνα με τα οποία οι εκδόσεις ομολόγων σε ευρώ υποχώρησαν στο ισόποσο των 26,4 δις. δολαρίων στ

  • Ant1
Υποχώρησαν οι εκδόσεις ομολόγων σε ευρώ

Οι εκδόσεις εταιρικών ομολόγων με νόμισμα αναφοράς το ευρώ, μειώθηκαν περισσότερο από 50% στο τρίτο τρίμηνο του 2011, λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Timeς.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε στοιχεία της εταιρίας Dealogic, σύμφωνα με τα οποία οι εκδόσεις ομολόγων σε ευρώ υποχώρησαν στο ισόποσο των 26,4 δις. δολαρίων στο διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια περίοδο οι εκδόσεις ομολόγων με νόμισμα αναφοράς το κινεζικό ρενμίνμπι (γουάν) παρέμειναν σχετικά σταθερές και διαμορφώθηκαν στα 31,1 δις. δολάρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η πρώτη φορά που οι εκδόσεις ομολόγων στο κινεζικό νόμισμα υπερβαίνουν τις εκδόσεις σε ευρώ, γεγονός που αντανακλά και την προσπάθεια της Κίνας να αναπτύξει και να διεθνοποιήσεις τις κεφαλαιαγορές της.

Τα στοιχεία της εταιρείας Thomson Reuters δείχνουν επίσης μία μείωση των εκδόσεων σε ευρώ και σταθερότητα των εκδόσεων σε γουάν, αλλά από αυτά προκύπτει ότι το ευρώ εξακολουθεί να προηγείται του γουάν στις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων. Το αμερικανικό δολάριο είναι με διαφορά το κυρίαρχο νόμισμα στις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων, καθώς αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% της παγκόσμιας αγοράς, με βάση τα στοιχεία της Thomson Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v