
Παρά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις με την τρόικα το κυβερνητικό επιτελείο αδυνατεί επί του παρόντος να ξεπεράσει τα κωλύματα που προκύπτουν στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας.
Οι υπουργοί που είχαν την Παρασκευή τρεις συσκέψεις με τους επικεφαλείς της τρόικας και σήμερα θα έχουν άλλες δυο αντιμετωπίζουν σθεναρές πιέσεις να θέσουν σε εργασιακή εφεδρεία τους πρώτους τριάντα χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και εάν ο στόχος δεν επιτευχθεί να προχωρήσουν και σε απολύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση φαίνεται να κατασταλάζει στο ήπιο σενάριο, δηλαδή να μπουν σε εφεδρεία όσοι είναι άνω των 55 ετών και βρίσκονται κοντά σε συνταξιοδότηση. Όμως και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν όχι μόνο συνταγματικά, αλλά και ασφαλιστικά, εργασιακά και άλλου είδους τεχνικά ζητήματα.
Πάντως, έως την Κυριακή, ή το αργότερο έως τη Δευτέρα το πρωί, θα πρέπει να έχουν κλείσει όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένου τού ενιαίου μισθολογίου, τής φορολογίας, καθώς και όλα τα μέτρα για την τριετία 2012-2014.