«Κόκκινο» το πρώτο ντέρμπι

Τα γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 35’ και του Ράφικ Τζεμπούρ στο 42’ αρκούσαν στον Ολυμπιακό για να γυρίσει το ματς με τον ΠΑΟΚ, που είχε προηγηθεί στο 25’ με τον Μπαλάφα, και να επικρατήσει στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν. Παραταγμένος με συνταγή… Emirates, ο Ολυμπιακός πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και με πίεση ψηλά αξιοποίησε τις αναγκαστικές αλλαγές που έκανε στην ενδεκάδα του ο Λάζλο Μπόλονι,

  • Ant1
«Κόκκινο» το πρώτο ντέρμπι

Τα γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 35’ και του Ράφικ Τζεμπούρ στο 42’ αρκούσαν στον Ολυμπιακό για να γυρίσει το ματς με τον ΠΑΟΚ, που είχε προηγηθεί στο 25’ με τον Μπαλάφα, και να επικρατήσει στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

Παραταγμένος με συνταγή… Emirates, ο Ολυμπιακός πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και με πίεση ψηλά αξιοποίησε τις αναγκαστικές αλλαγές που έκανε στην ενδεκάδα του ο Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος άφησε εκτός τους Κοντρέρας και Αρίας. Έτσι, ο Ολυμπιακός μπήκε στο ρόλο του πρωταγωνιστή με ποδόσφαιρο κυριαρχίας, όμως κάτι η τελική προσπάθεια κάτι οι σωστά παραταγμένοι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν άφηναν περιθώρια για κάτι καλύτερο από την απλή πρωτοβουλία των κινήσεων.

Έχοντας, λοιπόν, περάσει το κρίσιμο πρώτο εικοσάλεπτο αλώβητος, ο ΠΑΟΚ άρχισε να κερδίζει μέτρα και να ανεβαίνει προς την περιοχή των γηπεδούχων, καταφέρνοντας να σκοράρει στην πρώτη του ευκαιρία! Έτσι, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Μπαλάφας αξιοποίησε τη λάθος έξοδο του Κοστάντσο και με σουτ εξ επαφής άνοιξε το σκορ.

Παρά την παγωμάρα του 0-1, ο Ολυμπιακός κατάφερε να συνέλθει γρήγορα και πάνω στο δεκάλεπτο να ισοφαρίσει, όταν ο Μέλμπεργκ κατέβηκε από δεξιά, πάσαρε στον Τοροσίδη κι αυτός με σέντρα βρήκε τον Φουστέρ που ισοφάρισε. Το γκολ της ισοφάρισης ανέβασε περισσότερο τους γηπεδούχους, με τον Κρέσιτς να σώζει εντυπωσιακά στο 38’ το σουτ του Φουστέρ, κάτι που όμως δεν έκανε στο 42’ προ του Τζεμπούρ που με κεφαλιά σε σέντρα του Μιραλάς από αριστερά έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού.

Όσο αγωνιώδες ήταν το πρώτο μέρος, τόσο αργό ήταν το δεύτερο. Οι δύο ομάδες προδόθηκαν από την κούραση των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων, με το μόνο που άλλαξε να είναι οι ρόλοι. Ο ΠΑΟΚ από κάποια στιγμή και ειδικότερα από την είσοδο του Ίβιτς και μετά (74’) άρχισε να πιέζει περισσότερο για την ισοφάριση και τους γηπεδούχους να απειλούν στις αντεπιθέσεις. Παρ’ όλα αυτά, το μόνο αξιοσημείωτο από την επανάληψη ήταν, χωρίς υπερβολή, μια ολιγόλεπτη διακοπή του ματς λόγω υβριστικών συνθημάτων. Πέραν αυτού, το τριπλό σφύριγμα του Κουκουλάκη έδωσε το έναυσμα για πανηγύρια στις κερκίδες του «Καραϊσκάκη», με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα σημαντικό «τρίποντο».

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Κοστάντσο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (67’ Μακούν), Φέισα (70’ Μοντέστο), Τζεμπούρ, Μιραλάς (90’ Αμπντούν), Φουστέρ, Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Τοροσίδης
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (77’ Γεωργιάδης), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης (74’ Ίβιτς), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης, Ετό (87’ Σπαντάτσιο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v