Συνέντευξη Τύπου Ευ. Βενιζέλου

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στο Υπουργείο Οικονομικών. Χθες ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή κινείται στο πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, ενώ υποστηρίζεται από τη δέσμη των μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί και ανακοινωθεί και τα οπ

  • Ant1
Συνέντευξη Τύπου Ευ. Βενιζέλου

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στο Υπουργείο Οικονομικών.

Χθες ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή κινείται στο πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, ενώ υποστηρίζεται από τη δέσμη των μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί και ανακοινωθεί και τα οποία θα έχουν ψηφιστεί, στο σύνολό τους, από τη Βουλή πριν από το τέλος του Οκτωβρίου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι με τα μέτρα αυτά διασφαλίζεται η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2012. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, με τον νέο προϋπολογισμό «ολοκληρώνεται μία πυκνή και δύσκολη προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, που από πρωτογενές έλλειμμα 24 δισ. ευρώ το 2009, φθάνει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ το 2012 (πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ - δημοσιονομικό έλλειμμα 14,65 δισ. ευρώ)».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο