Νούναν: «Η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα»

Η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα και θα αποτρέψει τη χρεοκοπία της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν. Ο ίδιος έδωσε έτσι το σήμα ότι μέσα στις προσεχείς λίγες εβδομάδες θα επιτευχθεί μία συμφωνία. «Δεν περιμένω ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει», δήλωσε ο κ. Νούναν στο ιρλανδικό κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι «απομένουν μόνο εβδομάδες, αλλά έχει αναληφθεί δράση». Ο κ. Νούναν εκτίμ

  • Ant1
Νούναν: «Η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα»

Η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα και θα αποτρέψει τη χρεοκοπία της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν.

Ο ίδιος έδωσε έτσι το σήμα ότι μέσα στις προσεχείς λίγες εβδομάδες θα επιτευχθεί μία συμφωνία. «Δεν περιμένω ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει», δήλωσε ο κ. Νούναν στο ιρλανδικό κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι «απομένουν μόνο εβδομάδες, αλλά έχει αναληφθεί δράση».

Ο κ. Νούναν εκτίμησε ότι θα χρειασθούν πάνω από 100 δισ. ευρώ, για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Χοακίν Αλμούνια τόνισε ότι τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να είναι έτοιμα να παράσχουν στήριξη προς τις τράπεζες στην περίπτωση που δεν το πράξουν οι αγορές. O ίδιος πρόσθεσε ότι η ΕΕ πρέπει να «προωθήσει» την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v