Λήγει η παράταση για καταβολή της έκτακτης εισφοράς

Αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των φορολογουμένων στα γκισέ τραπεζών καθώς σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, λήγει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς επί των τεκμηρίων (ΙΧ αυτοκίνητο, σκάφη κτλ). Η προθεσμία έληγε την περασμένη Παρασκευή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός σε τράπεζες και εφορίες για την εξόφλησή τους ε

  • Ant1
Λήγει η παράταση για καταβολή της έκτακτης εισφοράς

Αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των φορολογουμένων στα γκισέ τραπεζών καθώς σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, λήγει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς επί των τεκμηρίων (ΙΧ αυτοκίνητο, σκάφη κτλ).

Η προθεσμία έληγε την περασμένη Παρασκευή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός σε τράπεζες και εφορίες για την εξόφλησή τους ενώ σημαντικός ήταν ο αριθμός των φορολογουμένων που ακόμη δεν έχουν λάβει το σχετικό ειδοποιητήριο.

Οι φορολογούμενοι μπορούν ακόμη και μέχρι τις 8 το απόγευμα σήμερα να καταβάλουν την δόση, καθώς ορισμένα-όχι πολλά- υποκαταστήματα μερικών τραπεζών λειτουργούν πλέον σε καθημερινή βάση επιπλέον ώρες του συνηθισμένου καθημερινού ωραρίου. Στο πλαίσιο αυτό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες προκειμένου να πληροφορηθούν εάν και ποια καταστήματα λειτουργούν με το διευρυμένο αυτό ωράριο, καθώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανά τράπεζα που το εφαρμόζει (ενώ σε ορισμένες δεν εφαρμόζεται καθόλου). Ανοικτά θα διατηρήσουν ορισμένα υποκαταστήματά τράπεζες όπως η Eurobank, η Alpha Bank, η Marfin Egnatia Bank, η Τράπεζα Πειραιώς κλπ.

Στην περίπτωση που η καταβολή γίνει εφάπαξ ο φορολογούμενος δικαιούται έκπτωση 5% επί της συνολικής οφειλής. Εναλλακτικά οι φορολογούμενοι μπορούν να καταβάλουν το ποσό σε έξι μηνιαίες δόσεις η κάθε μία από την οποία δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 300 ευρώ. Τυχόν εκπρόθεσμη καταβολή της δόσης της έκτακτης εισφοράς επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% το μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v