Ρέσλερ: «Δεν πρέπει κανείς να σκύβει το κεφάλι»

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς, όχι μόνο στην Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο. Όμως σε δύσκολους καιρούς δεν πρέπει κανείς να σκύβει το κεφάλι αλλά να σηκώνει τα μανίκια, να πηγαίνει στο γραφείο δύο ώρες νωρίτερα, να φεύγει μια ώρα αργότερα και να βρει τους κατάλληλους εταίρους. Γι αυτό το λόγο είμαστε όλοι εδώ. Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φ. Ρέσλερ μιλ

  • Ant1
Ρέσλερ: «Δεν πρέπει κανείς να σκύβει το κεφάλι»

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς, όχι μόνο στην Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο. Όμως σε δύσκολους καιρούς δεν πρέπει κανείς να σκύβει το κεφάλι αλλά να σηκώνει τα μανίκια, να πηγαίνει στο γραφείο δύο ώρες νωρίτερα, να φεύγει μια ώρα αργότερα και να βρει τους κατάλληλους εταίρους. Γι αυτό το λόγο είμαστε όλοι εδώ.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φ. Ρέσλερ μιλώντας στην έναρξη του ελληνογερμανικού επιχειρηματικού φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Αιτία της κρίσης, τόνισε ο κ. Ρέσλερ, είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας ενώ χαρακτήρισε πολύ καλές τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και επιχειρηματίες και έθεσε τρεις στόχους για την επίτευξη των οποίων θα υπογράφει αργότερα σήμερα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργών:

-Την πάταξη της γραφειοκρατίας για την οποία η γερμανική πλευρά θα βοηθήσει με know how προκειμένου όπως ανέφερε οι αποφάσεις να λαμβάνονται γρηγορότερα.

-Τη νομική ασφάλεια των επενδύσεων. Για το θέμα αυτό σύμφωνα με πληροφορίες έγινε συζήτηση και το πρωί στη συνάντηση εργασίας των δύο υπουργών με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου με ιδιαίτερη αναφορά σε συγκεκριμένες υποθέσεις όπως η Siemens και τα ναυπηγεία.

-Τη χρηματοδότηση των επενδύσεων για την οποία ο κ, Ρέσλερ ανέφερε ότι γίνονται συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και κάλεσε τους γερμανούς επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες χρηματοδότησης των επενδύσεων τους στην Ελλάδα από την τράπεζα KfW.
 
Ο κ. Ρέσλερ, με χθεσινές του δηλώσεις, έστειλε μήνυμα στήριξης στην Ελληνική οικονομία και παραμονής της στην ευρωζώνη και σημείωσε με έμφαση ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει η ελληνική κοινωνία έως σήμερα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδης ανήγγειλε την ψήφιση ως το τέλος του χρόνου νομοσχεδίου για διευκόλυνση των επενδύσεων, ενώ τόνισε ότι ο κύκλος εργασιών των γερμανικών επιχειρήσεων στη χώρα μας ξεπερνά τα 20 δισ. ευρώ ετησίως. Χαρακτήρισε τη Γερμανία στρατηγικό εταίρο στο σχέδιο για την ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας, σημείωσε τη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας μας στις εξαγωγές και τον τουρισμό και κατέληξε καλώντας τις γερμανικές επιχειρήσεις να στηρίξουν δυναμικά την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης με επενδύσεις που θα είναι αμοιβαία επωφελείς.

Στο ελληνογερμανικό επιχειρηματικό φόρουμ για το πρόγραμμα «Ήλιος», που ξεκίνησε σήμερα το πρωί, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει στους Γερμανούς και Έλληνες επιχειρηματίες το σχέδιο «Ήλιος», για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά στη χώρα μας και την εξαγωγή της στην Ευρώπη, το οποίο σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες θα απαιτήσει έκταση 200.000 στρεμμάτων και επενδύσεις έως 20 δισ. ευρώ για την εγκατάσταση έως 10.000 μεγαβάτ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v