Βρετανία: Νέες υποβαθμίσεις από Moody΄s

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης του χρέους και των καταθέσεων δώδεκα βρετανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προχώρησε η Moody’s. Συγκεκριμένα, υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα την Lloyds TSB Bank (σε Α1 από Aa3), την Santander UK (σε A1 από Aa3), την Co-Operative Bank plc (σε A3 από A2), κατά δυο βαθμίδες την RBS plc (σε A2 από Aa3) και την Nationwide Building Society (σε A2 από Aa3), και κατά μία έως π

  • Ant1
Βρετανία: Νέες υποβαθμίσεις από Moody΄s

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης του χρέους και των καταθέσεων δώδεκα βρετανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προχώρησε η Moody’s.

Συγκεκριμένα, υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα την Lloyds TSB Bank (σε Α1 από Aa3), την Santander UK (σε A1 από Aa3), την Co-Operative Bank plc (σε A3 από A2), κατά δυο βαθμίδες την RBS plc (σε A2 από Aa3) και την Nationwide Building Society (σε A2 από Aa3), και κατά μία έως πέντε βαθμίδες επτά μικρότερα building societies.

Παράλληλα, διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση για την Clydesdale Bank σε Α2 με αρνητικό outlook.

Ο διεθνής οίκος εξηγεί πως οι υποβαθμίσεις αντανακλούν μια μείωση στις πιθανότητες η βρετανική κυβέρνηση να παράσχει μελλοντικά περαιτέρω στήριξη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, στην περίπτωση που το χρειαστούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v