Μαχαίρι και στα ειδικά μισθολόγια

Μαχαίρι στους μισθούς και των δημοσίων υπαλλήλων που διέπονται από ειδικά μισθολόγια θα βάλει η κυβέρνηση μετά τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν από τους εκπροσώπους της τρόικας προς τον υπουργό Οικονομικών για επέκταση των περικοπών στη μισθολογική δαπάνη σε όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό του Δημοσίου. Σύμφωνα με τα «Νέα», έως το τέλος του έτους θα έρθουν νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα επηρ

  • Ant1
Μαχαίρι και στα ειδικά μισθολόγια

Μαχαίρι στους μισθούς και των δημοσίων υπαλλήλων που διέπονται από ειδικά μισθολόγια θα βάλει η κυβέρνηση μετά τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν από τους εκπροσώπους της τρόικας προς τον υπουργό Οικονομικών για επέκταση των περικοπών στη μισθολογική δαπάνη σε όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα «Νέα», έως το τέλος του έτους θα έρθουν νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα επηρεαστούν οι αμοιβές περίπου 300.000 υπαλλήλων των ειδικών μισθολογίων, όπως είναι οι γιατροί του ΕΣΥ, οι δικαστικοί λειτουργοί και τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, κατά τις επαφές που είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τους εκπροσώπους της τρόικας, τέθηκε επιτακτικά η ανάγκη άμεσης εξίσωσης των μισθολογικών απολαβών. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί ρύθμιση με βασική κατεύθυνση να εξισωθούν σε γενικές γραμμές οι βασικοί μισθοί των ειδικών μισθολογίων με εκείνους των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων, όπως θα προκύψουν από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου. Η διαφοροποίηση για τα ειδικά μισθολόγια θα είναι πως θα διατηρηθούν κάποια επιδόματα που προβλέπονται για κάθε κατηγορία προσωπικού.

Οι γιατροί του ΕΣΥ λαμβάνουν, για παράδειγμα, επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επιδόματα όπως κινδύνου και αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενώ στα μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ καταβάλλεται ερευνητικό επίδομα και επίδομα διδακτικής προετοιμασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v