Την γλύτωσε στο παρά πέντε ο κατώτατος μισθός

Ελεύθερο άφησε το πεδίο η τρόικα φεύγοντας σχετικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, με μειώσεις μισθών έως και 25%. Οι κατώτατες αποδοχές των 750 ευρώ γλύτωσαν το μαχαίρι στο παρά πέντε, αλλά το υπουργείο Εργασίας δεσμεύεται έναντι των δανειστών να πείσει συνδικάτα και εργοδότες να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις στα εργασιακά.

  • Ant1
Την γλύτωσε στο παρά πέντε ο κατώτατος μισθός

Ελεύθερο άφησε το πεδίο η τρόικα φεύγοντας σχετικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, με μειώσεις μισθών έως και 25%.

Οι κατώτατες αποδοχές των 750 ευρώ γλύτωσαν το μαχαίρι στο παρά πέντε, αλλά το υπουργείο Εργασίας δεσμεύεται έναντι των δανειστών να πείσει συνδικάτα και εργοδότες να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις στα εργασιακά.

Υπενθυμίζεται ότι με την επιστολή της στο υπουργείο Εργασίας στις 2 Οκτωβρίου η τρόικα ζητούσε την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τη μείωση και το πάγωμα του βασικού μισθού, μέχρις ότου αρχίσει η ανάπτυξη, αναφέροντας παράλληλα ότι «άλλες χώρες με παρόμοιες συνθήκες μείωσαν τον κατώτερο μισθό για να βελτιώσουν τις προοπτικές της απασχόλησης».

Υποστηρίζει επίσης, ότι «ένας περαιτέρω λόγος για να μειωθούν οι μισθοί και να υπάρξει μια μετριοπαθής μισθολογική ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα» είναι ότι με τον τρόπο αυτό «θα βοηθηθεί η απορρόφηση εργαζομένων που πρέπει να απελευθερωθούν από τον δημόσιο Τομέα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v