Θρίλερ με την συνέντευξη Καστανίδη

Σε θρίλερ μετατράπηκε η συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη. Αν και ήταν προγραμματισμένη για τη 1, μετά το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου, εξαιτίας της κατάληψης των εργαζομένων στο κτήριο, μετατέθηκε για μισή ώρα αργότερα, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, στην οδό Δραγατσανίου. Ωστόσο, μετά και από νέα εμπλοκή μετατέθηκε για το απόγευμα στη Βουλή. 

  • Ant1
Θρίλερ με την συνέντευξη Καστανίδη

Σε θρίλερ μετατράπηκε η συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη. Αν και ήταν προγραμματισμένη για τη 1, μετά το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου, εξαιτίας της κατάληψης των εργαζομένων στο κτήριο, μετατέθηκε για μισή ώρα αργότερα, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, στην οδό Δραγατσανίου.

Ωστόσο, μόλις έφτασε ο υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος αποδοκιμάστηκε από τους εργαζομένους και η συνέντευξη μετατέθηκε και πάλι για τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Ιπποκράτους.

Λίγη ώρα αργότερα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, έφτασαν με πορεία οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και πάλι η συνέντευξη, ώστε να δοθεί νέο σημείο συνάντησης αυτή τη φορά, στη Βουλή.

Ο κ. Καστανίδης αναμένεται να ανακοινώσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για την αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν πνίξει το λεκανοπέδιο. Επειδή οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή και στους ΧΥΤΑ δεν κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να ανακοινώσει υγειονομική διάταξη, ώστε να βγουν στους δρόμους ιδιώτες, προκειμένου να μαζέψουν τα απορρίμματα.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα επιμένουν στη θέση τους για να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με αποτέλεσμα τόνοι σκουπιδιών να έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της Αθήνας και να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία. 

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί της Πέμπτης, ξεκαθάρισε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και πως θα αναλάβουν το έργο της αποκομιδής ιδιώτες, αν όσοι διαμαρτύρονται δεν επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε δηλώσεις του προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση υγειονομικής διάταξης, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αρχίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων μπροστά στον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Γεγονός, πάντως, είναι ότι οι συνδικαλιστές δηλώνουν ανυποχώρητοι και η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά ακόμη και το ενδεχόμενο επιστράτευσης.

Ωστόσο, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ χαρακτηρίζει υγειονομική βόμβα τους τόνους σκουπιδιών στην Αθήνα. Κλιμάκιο επιστημονικού προσωπικού του κέντρου ελέγχου πραγματοποίησε αυτοψία επί τόπου σε διάφορα σημεία ανά το νομό Αττικής, με αφορμή το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα από τη συσσώρευση απορριμμάτων και διαπίστωσε ότι τα απορρίμματα σχετίζονται με φαινόμενα απειλητικά για την Δημόσια Υγεία όταν η διάθεσή τους δεν είναι ταχεία και σωστή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v