Νέος κύκλος διεθνών επαφών Παπανδρέου

Συνεχίζει σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τον κύκλο των διεθνών επαφών του, με φόντο τις παρασκηνιακές ζυμώσεις για το νέο σχέδιο για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Το μεσημέρι θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ αργά χθες το βράδυ μετά το πέρας των συναντήσεων του με τους κ.κ Ρομπάι και Γιούνκερ, συνομίλησε εκ νέου με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομ

  • Ant1
Νέος κύκλος διεθνών επαφών Παπανδρέου

Συνεχίζει σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τον κύκλο των διεθνών επαφών του, με φόντο τις παρασκηνιακές ζυμώσεις για το νέο σχέδιο για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Το μεσημέρι θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ αργά χθες το βράδυ μετά το πέρας των συναντήσεων του με τους κ.κ Ρομπάι και Γιούνκερ, συνομίλησε εκ νέου με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μετά τη συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Γιούνκερ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς της χώρα μας, τονίζοντας ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη. «Όσοι στοιχηματίζουν ότι η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη ή ότι θα χρεοκοπήσει, θα διαψευστούν» ανέφερε σχετικά.

Όταν ρωτήθηκε ακόμη για το αν η ευρωζώνη εξετάζει την επιβολή μεγαλύτερου κουρέματος στους ιδιώτες πιστωτές από αυτό της 21ης Ιουλίου, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι: «Συζητάμε αυτά τα θέματα. Δεν θέλω να κάνω εικασίες».

Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την έγκριση του νομοσχεδίου για το EFSF από το σλοβακικό κοινοβούλιο. «Καλωσορίζω την απόφαση του κοινοβουλίου της Σλοβακίας. Ήταν μια δύσκολη απόφαση», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v