Μέρκελ: Τα ευρωομόλογα δεν αποτελούν λύση

Η κρίση στην ευρωζώνη δεν μπορεί να λυθεί «εν μια νυκτί», ούτε υπάρχει λύση τύπου «big bang», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι η κρίση έδειξε πως τίποτα δεν είναι αδιανόητο, αλλά χρειάζεται να εξετάζονται προσεκτικά οι επιπτώσεις των πράξεων. Η κ. Μέρκελ εκτίμησε πως τα ευρωομόλογα δεν αποτελούν «θαυματουργή» λύση και δεν θα βοηθούσαν υπό τις παρούσες συνθήκες.

  • Ant1
Μέρκελ: Τα ευρωομόλογα δεν αποτελούν λύση

Η κρίση στην ευρωζώνη δεν μπορεί να λυθεί «εν μια νυκτί», ούτε υπάρχει λύση τύπου «big bang», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι η κρίση έδειξε πως τίποτα δεν είναι αδιανόητο, αλλά χρειάζεται να εξετάζονται προσεκτικά οι επιπτώσεις των πράξεων.

Η κ. Μέρκελ εκτίμησε πως τα ευρωομόλογα δεν αποτελούν «θαυματουργή» λύση και δεν θα βοηθούσαν υπό τις παρούσες συνθήκες.

Η ίδια σημείωσε ότι πρέπει να προσαρμοστούν οι κανόνες της ΕΕ έτσι ώστε οι χώρες που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες να τιμωρούνται.

Επίσης, δήλωσε πως υπάρχουν υπερβολικά πολλές αδυναμίες στους κανονισμούς των χρηματοοικονομικών αγορών και πως οι G20 θα πρέπει να συζητήσουν τα ζητήματα των τραπεζών που είναι «πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν», αλλά και της σκιώδους τραπεζικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v