Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δραματική έκκληση στη Βουλή από τον Βενιζέλο

Την κρισιμότητα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου υπό την απειλή της χρεοκοπίας ανέδειξε στην ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «είναι απολύτως αναγκαίο να ζήσουμε αυτή τη φάση για να αποφύγουμε τα χειρότερα». Το τραγικό είναι ότι πρέπει να εξηγήσουμε σε όλους τους ανθρώπους, που βλέπουν να αλλάζουν τα δεδομένα, ότι είναι μια εναγώνια κα

  • Ant1
Δραματική έκκληση στη Βουλή από τον Βενιζέλο

Την κρισιμότητα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου υπό την απειλή της χρεοκοπίας ανέδειξε στην ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «είναι απολύτως αναγκαίο να ζήσουμε αυτή τη φάση για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Το τραγικό είναι ότι πρέπει να εξηγήσουμε σε όλους τους ανθρώπους, που βλέπουν να αλλάζουν τα δεδομένα, ότι είναι μια εναγώνια και αναγκαία προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγουμε το βαθύτερο και σκληρότερο επίπεδο της κρίσης, υπογράμμισε ο υπουργός.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να ολοκληρώσουμε το σχέδιο, να κατέβουμε στη Σύνοδο Κορυφής με διαπραγματευτική ισχύ για να ζητήσουμε μια συνολική λύση για το πρόβλημα της χώρας, υπογράμμισε.

Αυτό που ζούμε είναι η ακραία όψη της ευρωπαϊκής αμηχανίας, σημείωσε ο Ε. Βενιζέλος. Οι αγορές ζητούν τα ρέστα από την ευρωζώνη, η οποία πρέπει να αποδείξει στην περίπτωση της Ελλάδας ότι μπορεί να σώσει τα μέλη της, σώζοντας τον εαυτό της.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι «ζούμε μια ιστορική κατάσταση», ενώ προειδοποίησε ότι «κινδυνεύουμε από το ατύχημα, από την αποτυχία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να αντιληφθούν την ιστορικότητα της στιγμής».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v