Προειδοποίηση από S&P σε πέντε ευρωπαϊκά κράτη

Η Standard & Poor’s είναι πιθανό να προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης πέντε ευρωπαϊκών κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας, κατά μια ή δυο βαθμίδες, εάν η περιοχή πέσει σε ύφεση και αυξηθεί ο κρατικός δανεισμός, αναφέρει σε έκθεσή του ο διεθνής οίκος. Στην έκθεση αποτιμάται η δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να στηρίξουν την ευ

  • Ant1
Προειδοποίηση από S&P σε πέντε ευρωπαϊκά κράτη

Η Standard & Poor’s είναι πιθανό να προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης πέντε ευρωπαϊκών κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας, κατά μια ή δυο βαθμίδες, εάν η περιοχή πέσει σε ύφεση και αυξηθεί ο κρατικός δανεισμός, αναφέρει σε έκθεσή του ο διεθνής οίκος.

Στην έκθεση αποτιμάται η δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να στηρίξουν την ευρωζώνη σε δυο πιθανά σενάρια: μια διπλή ύφεση και μια ύφεση με υψηλά επιτόκια.

«Οι αξιολογήσεις της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας είναι πιθανό να υποβαθμιστούν κατά μια ή δυο βαθμίδες και στα δυο σενάρια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Ένα χειρότερο οικονομικό σενάριο είναι πιθανό να οδηγήσει επίσης σε ανακεφαλαιοποίηση πολλών τραπεζών σε Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία, σημειώνει η S&P, προσθέτοντας ότι οι υφιστάμενοι μηχανισμοί στήριξης ίσως να μην επαρκούν αν οι συνθήκες επιδεινωθούν πέραν των προσδοκιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v