Ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης με «καυτές» τιμές

Από Παρασκευή 21 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με υψηλότερες από κάθε άλλη χρονιά τιμές, μετά από επτά μέρες καθυστέρησης, λόγω των απεργιών των τελωνειακών. Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές είναι περίπου 40% υψηλότερες από πέρυσι, κυρίως λόγω της σταδιακής εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης, με εκείνο του ντίζελ κίνησης. Οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών, έδωσαν τιμές από 0

  • Ant1
Ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης με «καυτές» τιμές

Από Παρασκευή 21 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με υψηλότερες από κάθε άλλη χρονιά τιμές, μετά από επτά μέρες καθυστέρησης, λόγω των απεργιών των τελωνειακών.

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές είναι περίπου 40% υψηλότερες από πέρυσι, κυρίως λόγω της σταδιακής εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης, με εκείνο του ντίζελ κίνησης.

Οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών, έδωσαν τιμές από 0,90 έως 0,92 ευρώ το λίτρο, ενώ στα βενζινάδικα, οι τιμές υπολογίζονται ανάμεσα σε 0,93 και 0,95 ευρώ το λίτρο. Την ίδια στιγμή, πέρυσι, οι τιμές αυτές κυμαίνονταν από 0,65 έως 0,67 ευρώ το λίτρο.

Για να αποφευχθούν τυχόν παγίδες των επιτήδειων κατά την παράδοση των ποσοτήτων, η Γενική Γραμματεία Κατανάλωσης δίνει έξι συμβουλές.

Αρχικά, τα νοικοκυριά πρέπει να κάνουν μία έρευνα για να συγκρίνουν τις τιμές. Ύστερα, θα πρέπει να προσέχουν το χρώμα του πετρελαίου, το οποίο πρέπει να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό.

Εν συνεχεία, οφείλουν να καταγράφουν τα ίδια τα νοικοκυριά την ποσότητα του πετρελαίου που υπάρχει στη δεξαμενή,  πριν και μετά την παραλαβή. Ο έλεγχος πρέπει να γίνεται παρουσία του βυτιοφορέα. Επιπλέον, δεν πρέπει να εμπιστεύονται τον μετρητή του βυτιοφόρου, αλλά να χρησιμοποιούν δικό τους μετρητή. Προϋπόθεση, βέβαια, των παραπάνω είναι να γνωρίζουν τις διαστάσεις της δεξαμενής, καθώς και πόσα λίτρα αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της.

Τέλος, πρέπει να μετρούν την ανύψωση της στάθμης του πετρελαίου, μετά από 5-6 λεπτά, όταν θα έχει κατασταλάξει ο αφρός και να πληρώνουν εφόσον αναγράφεται στην απόδειξη και η μέτρηση του ύψους πριν και μετά την παραλαβή και όχι μόνο τα λίτρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v