Τα φώτα στο ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ

Το κυριακάτικο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι αναμφισβήτητα το παιχνίδι που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το «μενού» περιλαμβάνει ακόμη άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια, με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να κοντράρονται με τον Εργοτέλη και τον Ο

  • Ant1
Τα φώτα στο ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ

Το κυριακάτικο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι αναμφισβήτητα το παιχνίδι που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το «μενού» περιλαμβάνει ακόμη άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια, με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να κοντράρονται με τον Εργοτέλη και τον ΟΦΗ, αντίστοιχα. 

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης το κλίμα στις δύο πλευρές είναι άκρως αντίθετο. Στο στρατόπεδο των «κίτρινων» αναμφισβήτητα υπάρχει επιπλέον πίεση για τη νίκη, καθώς πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για το κλασικό ντέρμπι, ο Αρης παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά, στον ΠΑΟΚ επικρατεί ιδιαίτερη ευφορία μετά την νίκη επί της Σάμροκ Ρόβερς, για το Europa League, η οποία κρατάει τον «δικέφαλο του Βορρά» γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι πηγαίνει πλέον στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με ανεβασμένη την ψυχολογία, ευελπιστώντας να συνεχίσει στα θετικά αποτελέσματα.

Πρώτος χρονικά στη «μάχη» από τους πρωτοπόρους στη βαθμολογία ρίχνεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται το Σάββατο τον Εργοτέλη στο Ολυμπιακό Στάδιο, με στόχο να παραμείνει στην κορυφή. Την ίδια ημέρα, ο Ατρόμητος, ο οποίος επίσης βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι.

Μία ημέρα αργότερα, την Κυριακή, ο Ολυμπιακός με την ψυχολογία στα ύψη μετά την καλή εμφάνιση και τη νίκη του κόντρα στη Ντόρτμουντ, καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πανιωνίου στο γήπεδο της Νέα Σμύρνης, έχοντας να αντιμετωπίσει, πάντως, αρκετές απουσίες.

Από τη μεριά της, η ΑΕΚ ταξιδεύει την Κυριακή στην Κρήτη, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ, αναζητώντας τη νίκη που θα της τονώσει την ψυχολογία μετά την ήττα από την Λοκομοτίβ Μόσχας, η οποία σήμανε και τον αποκλεισμό της «Ένωσης» από το Europa League.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και την Ξάνθη, το Σάββατο, συμπληρώνει το πρόγραμμα της αγωνιστικής. Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχουν η Κέρκυρα και ο Παναιτωλικός.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 22 Οκτωβρίου
17:15  Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη
17:15  Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα
19:30 Παναθηναϊκός-Εργοτέλης

Κυριακή 23 Οκτωβρίου
18:15 ΟΦΗ-ΑΕΚ
18:15 Πανιώνιος-Ολυμπιακός
20:30 Άρης-ΠΑΟΚ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v