Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο δημόσιο χρέος η Ελλάδα

Την πρωτιά της Ελλάδας όσον αφορά το δημόσιο χρέος ως προς το ΑΕΠ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της για τα στοιχεία του 2010 η Eurostat, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό δημόσιο χρέος στη χώρα μας ανήλθε στο 144,9% του ΑΕΠ με δεύτερο εκείνο της Ιταλίας (118,4%). Ακολουθούν το 96,2% του ΑΕΠ του Βελγίου και το 94,9% του ΑΕΠ της Ιρλανδίας. Επιπλέον, το έλλειμμα του προϋπολογισμού στη χώρα μας διαμορφώθηκ

  • Ant1
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο δημόσιο χρέος η Ελλάδα

Την πρωτιά της Ελλάδας όσον αφορά το δημόσιο χρέος ως προς το ΑΕΠ επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της για τα στοιχεία του 2010 η Eurostat, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό δημόσιο χρέος στη χώρα μας ανήλθε στο 144,9% του ΑΕΠ με δεύτερο εκείνο της Ιταλίας (118,4%). Ακολουθούν το 96,2% του ΑΕΠ του Βελγίου και το 94,9% του ΑΕΠ της Ιρλανδίας.

Επιπλέον, το έλλειμμα του προϋπολογισμού στη χώρα μας διαμορφώθηκε στο 10,6% του ΑΕΠ, 0,1% πάνω από ό,τι είχε εκτιμηθεί τον Απρίλιο, λόγω της επιδείνωσης της ύφεσης.

Το μέσο έλλειμμα του προϋπολογισμού για την 17μελή Ευρωζώνη στο σύνολό της ήταν 6,2% του ΑΕΠ, έναντι του με εντολή της ΕΕ ορίου του 3%, ενώ το χρέος ανήλθε στο 80,2% του ΑΕΠ, έναντι του ψυχολογικού ορίου του 60% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξάλλου, η Eurostat αναθεώρησε προς τα πάνω τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς του 2010 σε Γερμανία και Πορτογαλία. Το έλλειμμα της Γερμανίας του 2010 ανερχόταν σε 4,3% του ΑΕΠ, 1% περισσότερο από ό,τι είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο, ανέφερε η Eurostat. Αυτό οφείλεται κυρίως στο υψηλότερο κόστος της διάσωσης της προβληματικής Hypo Real Estate Bank, εξηγεί στην ανακοίνωσή της η εδρεύουσα στο Λουξεμβούργο υπηρεσία.

Το έλλειμμα της Πορτογαλίας ήταν 9,8%, αντί για 9,2% του ΑΕΠ, λόγω των μη καταγεγραμμένων δαπανών της νησιωτικής περιοχής της Μαδέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v