Αντιδράσεις για τη συμφωνία των Βρυξελλών

«Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έχει πει κάτι απολύτως σαφές. Αν είναι μια συμφωνία που είναι προς το εθνικό συμφέρον εμείς θα την ψηφίσουμε. Αν είναι μια συμφωνία που είναι επιζήμια για την χώρα δεν θα την ψηφίσουμε», δήλωσε ο τομεάρχης της ΝΔ Νίκος Δένδιας στην κρατική τηλεόραση, αναφερόμενος στο σχέδιο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που συζητείται στις Βρυξέλλες. Διευκρίνισε ότι το

  • Ant1
Αντιδράσεις για τη συμφωνία των Βρυξελλών

«Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έχει πει κάτι απολύτως σαφές. Αν είναι μια συμφωνία που είναι προς το εθνικό συμφέρον εμείς θα την ψηφίσουμε. Αν είναι μια συμφωνία που είναι επιζήμια για την χώρα δεν θα την ψηφίσουμε», δήλωσε ο τομεάρχης της ΝΔ Νίκος Δένδιας στην κρατική τηλεόραση, αναφερόμενος στο σχέδιο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που συζητείται στις Βρυξέλλες. Διευκρίνισε ότι το κόμμα έχει πολλές επιφυλάξεις και φόβους και επανέλαβε ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ των εκλογών.

Υπέρ της στάσης πληρωμών και εξόδου από το ευρώ, τάσσεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες, σχετικά με το ελληνικό χρέος, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την Τετάρτη, ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε: «Αυτήν την ώρα που η Γερμανική Ευρώπη προετοιμάζει μια νέα «κατοχή» στη χώρα μας με όχημα ένα επίπλαστο «κούρεμα» του χρέους, αυτήν την ώρα η στάση πληρωμών της Ελλάδας επί του χρέους και η έξοδος από το ευρώ, ως αφετηριακά σημεία μιας νέας προοδευτικής πορείας, γίνονται όχι μόνο όροι διεξόδου από την κρίση, αλλά και προϋποθέσεις ανεξαρτησίας και επιβίωσης του λαού και της χώρας».

Όπως είπε, «το διαφαινόμενο «κούρεμα» 50% του χρέους της χώρας στους ιδιώτες, που σημαίνει απομείωση του συνολικού χρέους το πολύ 20%, αν φτάσουμε μάλιστα και σε αυτό το επίπεδο, δεν δίνει καμία απάντηση ούτε στο ελληνικό πρόβλημα ούτε στο πρόβλημα της Ευρωζώνης, πολύ περισσότερο αν γίνει με μη «εθελοντικούς» όρους».

Επισήμανε ακόμα ότι «αν η Γερμανία για δικούς της λόγους προτείνει ένα επίπλαστο «κούρεμα» 50% επί του χρέους προς τους ιδιώτες, δεν υπάρχει τίποτα πιο ρεαλιστικό και απόλυτα φυσιολογικό, από το να διεκδικήσει η χώρα μας, τη στάση πληρωμών για την πλήρη διαγραφή του συνολικού χρέους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πράγμα που εγκληματικά αμέλησε να πράξει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή. Από την άλλη η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ και η διάλυση της Ευρωζώνης, συνιστούν τη μόνη απάντηση ανάπτυξης και παραγωγικής προοπτικής για την Ελλάδα και την ευρωπεριφέρεια, απέναντι στο «ζουρλομανδύα» του ευρωνομίσματος, που έχει εξελιχθεί σε απέραντη γερμανική «φυλακή»».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v