Μέρκελ: Στόχος η μείωση ελληνικού χρέους

Ο στόχος της Συνόδου Κορυφής είναι να βρούμε μια λύση που θα οδηγήσει το ελληνικό χρέος σε επίπεδα της τάξεως του 120% του ΑΕΠ έως το 2020, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, Ά. Μέρκελ, στην ομιλία της στη γερμανική Βουλή. Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι «η Σύνοδος Κορυφής δεν θα δώσει λεπτομέρειες για όλες τις πτυχές των συμφωνιών με νούμερα». Θα δουλέψουμε προς μια βιώσιμη λύση στη Σύνοδο, σημείωσε.

  • Ant1
Μέρκελ: Στόχος η μείωση ελληνικού χρέους

Ο στόχος της Συνόδου Κορυφής είναι να βρούμε μια λύση που θα οδηγήσει το ελληνικό χρέος σε επίπεδα της τάξεως του 120% του ΑΕΠ έως το 2020, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, Ά. Μέρκελ, στην ομιλία της στη γερμανική Βουλή.

Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι «η Σύνοδος Κορυφής δεν θα δώσει λεπτομέρειες για όλες τις πτυχές των συμφωνιών με νούμερα». Θα δουλέψουμε προς μια βιώσιμη λύση στη Σύνοδο, σημείωσε. «Κανείς δεν πρέπει να περιμένει ότι οι λύσεις θα παραχθούν εν μια νυκτί», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.

Αναφορικά με την Ελλάδα, υπογράμμισε ότι στόχος είναι η μείωση του ελληνικού χρέους, αλλά μια απλή διαγραφή χρέους δεν λύνει το πρόβλημα. Έκανε λόγο για «σημαντική συμβολή» από τους ιδιώτες, ενώ έκανε αναφορά και στην έκθεση της τρόικα, αναφέροντας ότι «η Ελλάδα είναι στην αρχή ενός μεγάλου και δύσκολου δρόμου» και εξέφρασε την επιθυμία της για μόνιμη επιτροπεία της χώρας.

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να επαναφέρουμε την Ελλάδα στα πόδια της το συντομότερο δυνατόν», σημείωσε. Αναφορικά με το EFSF, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης τα μοντέλα που περιλαμβάνουν την Ευρωπαϊκή Κεντρικ Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v