Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο»

Επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων, αναπλάσεις κτιρίων και περιοχών καθώς και για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών προβλέπει ο προγραμματισμός του Πράσινου Ταμείου για την τετραετία 2011 - 2014, σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε την έναρξη εφαρμο

  • Ant1
Επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο»

Επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων, αναπλάσεις κτιρίων και περιοχών καθώς και για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών προβλέπει ο προγραμματισμός του Πράσινου Ταμείου για την τετραετία 2011 - 2014, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε την έναρξη εφαρμογής των προγραμμάτων του ταμείου, που συστήθηκε το 2010, με βάση τα νέα χρηματοδοτικά δεδομένα που προκύπτουν από την ψήφιση διάταξης σύμφωνα με την οποία οι δαπάνες του Πράσινου Ταμείου δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 5 % των διαθεσίμων του.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρής παράτασης της προθεσμίας για τους ημιυπαίθριους αν και όπως είπε κάτι τέτοιο δεν είναι στους σκοπούς του υπουργείου. Αν δοθεί παράταση όπως είπε θα είναι για πολύ μικρό διάστημα και για να καλυφθούν οι ημέρες των απεργιών.

Τα διαθέσιμα του πράσινου ταμείου αυτή τη στιγμή είναι 1 δισ. ευρώ ενώ ως το τέλος του χρόνου αναμένεται να φθάσουν στο 1,6 δισ., με την εισροή πόρων κυρίως από τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v