Βαριές κατηγορίες εις βάρος πρώην στελέχους της Goldman

Εγγύηση 10 εκατομμυρίων όρισε για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Goldman Sachs Ρατζάτ Γκούπτα ομοσπονδιακός δικαστής στις ΗΠΑ, καθώς ο Γκούπτα κατηγορείται για «εσωτερική καταχρηστική πληροφόρηση». Σύμφωνα με πηγή της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, τα αδικήματα που τον βαρύνουν «επισύρουν συνολικά ποινή κάθειρξης κοντά στα 100 έτη», αλλά και καταβολή

  • Ant1
Βαριές κατηγορίες εις βάρος πρώην στελέχους της Goldman

Εγγύηση 10 εκατομμυρίων όρισε για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Goldman Sachs Ρατζάτ Γκούπτα ομοσπονδιακός δικαστής στις ΗΠΑ, καθώς ο Γκούπτα κατηγορείται για «εσωτερική καταχρηστική πληροφόρηση».

Ο 62χρονος Γκούπτα θα πρέπει επίσης να παραδώσει το διαβατήριό του, όπως δήλωσε ο δικαστής Κέβιν Ναθάνιελ Φοξ προτού αποφασίσει ο Γκούπτα να αφεθεί ελεύθερος.

Ο κατηγορούμενος παραδόθηκε το πρωί της Τετάρτης στην αστυνομία της Νέας Υόρκης και σύμφωνα με πηγή της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, τα αδικήματα που τον βαρύνουν «επισύρουν συνολικά ποινή κάθειρξης κοντά στα 100 έτη», αλλά και καταβολή προστίμου 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, εις βάρος του Γκούπτα, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Goldman Sachs και πρώην γενικού διευθυντή του επενδυτικού οίκου McKinsey, απαγγέλθηκαν έξι κατηγορίες για το αδίκημα της «εσωτερικής καταχρηστικής πληροφόρησης». Ο Γκούπτα έχει εμπλακεί στην κακοδιαχείριση του αμοιβαίου κεφαλαίου αντιστάθμισης παντός κινδύνου «Galleon», ενώ μία από τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν κάνει λόγο για «συνωμοσία προς τέλεση χρηματιστηριακής απάτης».

Ο ινδικής καταγωγής κατηγορούμενος έχει φιλική σχέση με τον πολυεκατομμυριούχο από τη Σρι Λάνκα Ρατζ Ρατζαρατνάμ. Ο συνήγορος του Γκούπτα Γκάρι Ναφτάλις τόνισε, από την πλευρά του, ότι ο εντολέας του «είναι άνθρωπος εντιμότητας και ακεραιότητας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v