Αντιδράσεις για τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ , Αντώνης Σαμαράς, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παρακολουθεί τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε». «Όμως, όσοι χαίρονται που τραυμάτισαν

  • Ant1
Αντιδράσεις για τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ , Αντώνης Σαμαράς, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παρακολουθεί τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε».

«Όμως, όσοι χαίρονται που τραυμάτισαν την εθνική μας γιορτή, να ξέρουν ότι οι ίδιοι πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια, οι ίδιοι αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων, οι ίδιοι πρόσβαλαν τη μνήμη των ηρώων μας», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Σε μια στιγμή που η χώρα μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δεν θα έπρεπε να μπερδεύουν τα εθνικά μας σύμβολα και την ελληνική ιστορία με μια καταστροφική κυβέρνηση. Είναι ένας ολέθριος τρόπος αντίδρασης σε μια ολέθρια πολιτική. Μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους».

Από τη μεριά του, το ΚΚΕ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «το αν έγινε ή δεν έγινε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη είναι ένα δευτερεύον ζήτημα, μπροστά στο δράμα που ζει ο λαός και τα χειρότερα που του φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ – πλουτοκρατία».

«Στις παρελάσεις, τόσο στις κεντρικές σε όλες τις πόλεις όσο και σε αυτές που έγιναν στις λαϊκές συνοικίες, καταδείχθηκε πόσο μεγάλη είναι η λαϊκή οργή και αντίθεση προς την κυβερνητική πολιτική», προσθέτει το ΚΚΕ και συνεχίζει: «Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Όλοι στον αγώνα για τη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής».

Πυρά κατά της κυβέρνησης και του κ. Χ. Παπουτσή εξαπέλυσε και ο ΛΑΟΣ. «Η διασάλευση του Νόμου και της Τάξης μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα από αυτά τα οποία απεδέχθη η κυβέρνηση Παπανδρέου στις Βρυξέλλες. Προφανώς, ο κ. Παπουτσής δεν έχει καμία θέση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να προστατεύσει την εύρυθμη διεξαγωγή των παρελάσεων», τονίζει το ΛΑΟΣ και προσθέτει:

«Η λοιδορία προς το πρόσωπο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας από τους γνωστούς αριστεριστές είναι μέρος του σχεδίου της ανατροπής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος. Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα προστατεύσει με όλες του τις δυνάμεις τη χώρα από την προσπάθεια κάποιων να τη ρίξουν στο χάος».

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε εκ νέου εκλογές «όσο μπορούμε ταχύτερα», όπως ανέφερε.

«Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών και δημοκρατικό δικαίωμα οι διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής.  Αυτό, όμως, είναι διαφορετικό από το να εμποδίζεται η παρέλαση, η οποία αναφέρεται στην τιμή και στη μνήμη του αντιφασιστικού αγώνα του ελληνικού λαού», τονίζει την ίδια ώρα η Δημοκρατική Αριστερά και προσθέτει: «Είναι ενέργειες που τραυματίζουν τη δημόσια εικόνα της χώρας, αλλά και προσβάλουν μια σημαντική μέρα όπως η σημερινή που συμβολίζει το μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v